De werking van Magnesium

Davitamon
Geplaatst op

Magnesium ken je misschien uit de turnsport. Turners wrijven hun handen in met het witte poeder, voordat ze aan een oefening beginnen. Naast het stroef maken van je handen heeft magnesium meer functies. Het zit namelijk in verschillende voedingsmiddelen en supplementen. In die supplementen komt magnesium in verschillende vormen voor.

Wat is de werking van magnesium?

Het mineraal magnesium wordt aan het einde van de dunne darm opgenomen. Hoeveel magnesium wordt opgenomen hangt af van hoeveel je hebt binnengekregen. De opname varieert van 20 tot 60%. Dat komt doordat magnesium deels wordt opgenomen én uitgescheiden via zowel de ontlasting als de urine. Het mineraal ondersteunt de normale werking van de spieren, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de instandhouding van normale botten. Magnesium zit onder andere in groente, fruit, noten en zaden.

Wat zit er in magnesiumtabletten?

Magnesiumtabletten kun je gebruiken ter aanvulling op je voeding. Een kort lesje scheikunde: magnesium komt altijd voor als een verbinding. Er zijn verschillende vormen van magnesium zoals magnesiumsulfaat, magnesiumoxide en magnesiumcitraat. Magnesiumcitraat is een organische vorm van magnesium die goed opneembaar is en een hoge biologische beschikbaarheid heeft.

Bekijk Davitamon Magnesium Citraat + Magnesiumoxide

Wat is magnesiumcitraat?

Magnesiumcitraat is dus een van de vormen van magnesium. Het blijkt dat deze organische vorm goed opneembaar is in het lichaam. Goed om te weten: er zijn meer factoren die de opname van magnesium kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de aanwezigheid van andere mineralen en fytaten uit de voeding die de opname van mineralen remmen en de dosering van het supplement.

Via de voeding krijg je magnesium binnen. Het is daarvoor belangrijk om goed te variëren in groente en fruit. Je kunt daarnaast kiezen voor aanvulling in de vorm van een supplement met magnesium.

Magnesium is belangrijk voor het behoud van sterke spieren. Ook speelt magnesium een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen, die betrokken zijn bij het energie metabolisme.

Davitamon Magnesium Forte Tabletten Verpakking totaal