Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Over Davitamon

davitamon-tijdlijn

Over Davitamon

Je lichaam heeft elke dag vitamines en mineralen nodig om te kunnen blijven functioneren. Bij Davitamon helpen we elke dag mee om ervoor te zorgen dat alle mensen de vitamines en mineralen binnenkrijgen die zij nodig hebben. Vanaf het moment dat Davitamon in 1928 werd opgericht zijn wij bezig met het verfijnen van onze producten en het uitbreiden van ons aanbod. Dit doen wij op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en onze jarenlange ervaring.
Inmiddels biedt Davitamon voor iedereen, in elke levensfase, een passend product. Met Davitamon kies je al sinds 1928 voor een betrouwbaar voedingssupplement van hoge kwaliteit. Lekker in je vel!

Naamgeving

De naam Davitamon bestaat uit drie delen. Da komt van het eerste product dat Davitamon ontwikkelde: vitamine AD. Vitamine AD werd op de markt gebracht als volwaardig alternatief voor levertraan, dat tot dan toe werd gebruikt als vitaminesupplement. Vitamine A en D waren nodig om bijvoorbeeld botontkalking (de zogenoemde Engelse ziekte) te voorkomen.

Vita is het Latijnse woord voor leven, of levendig. Dit woord zit ook in het woord vitamine omdat vitamines onmisbaar zijn in je leven, je kan niet zonder. Het zijn voedingscomponenten die geen energie leveren, maar wel van belang zijn voor talloze lichaamsprocessen.
Het laatste deel van Davitamon, on, komt van Organon. Dit is het bedrijf waar Davitamon in 1928 werd opgericht. Sindsdien brengt Davitamon hoogwaardige voedingssupplementen op de markt.

Geschiedenis

In 1928 werd Davitamon geboren bij Organon in Oss, een farmaceutisch bedrijf. In die tijd gebruikten mensen, bij gebrek aan andere vitaminesupplementen, vaak levertraan als bron van vitamine A en D. Dit veranderde echter toen Davitamon in het jaar van haar oprichting Davitamon AD uitbracht. In de twintiger jaren werd Davitamon door artsen voorgeschreven om vitaminetekorten aan te vullen.
De eerste uitbreiding op het assortiment kwam in 1939 met het vitaminepreparaat Davitamon 5. Dit bevatte vitamine A, B1, B3, C en D in één dragee. Op dit vitaminepreparaat werd door veel mensen vertrouwd toen de voedselsituatie tijdens de oorlog verslechterde.
In 1952 werd Davitamon 10 gelanceerd, het product dat de basis heeft gevormd voor Davitamon Compleet Weerstand. Niet iedereen houdt echter van pillen slikken. Er is daarom naast uitbreidingen op het gebied van vitamines ook aandacht besteed aan innamevormen. Naast de kenmerkende rode dragee biedt Davitamon ook kauwtabletten, smelttabletten, capsules en bruistabletten.

Kwaliteit & Veiligheid

Vanuit Davitamon wordt gestreefd naar het allerhoogste niveau van kwaliteit en voedselveiligheid. Davitamon werkt volgens de meest recente HACCP richtlijnen voor kwaliteit. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de veiligheid en de kwaliteit van de voedingssupplementen gewaarborgd blijft.
Met regelmaat worden de processen gecontroleerd en zo nodig bijgesteld. Hierdoor blijft de kwaliteit op het hoogste niveau.
Daarnaast worden alle verpakkingen en andere reclame uitingen van Davitamon door de Keuringsraad beoordeeld. De Keuringsraad zorgt ervoor dat de teksten aan de geldende reclame richtlijnen voldoen.

Doseringsadvies

Verschillende mensen hebben verschillende behoeften aan vitamines. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van leeftijd of levensfase. Baby’s hebben andere behoeften dan volwassenen, en zwangere vrouwen hebben andere behoeften dan senioren. Om deze redenen biedt Davitamon aan alle leeftijdsgroepen verschillende producten. Zo is er voor iedereen een persoonlijk afgestemd product.
Op elke Davitamon productverpakking staat een tabel met de hoeveelheden van vitamines die in het product zetten. Deze tabel is opgesteld aan de hand van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) of Referentie Inname (RI). De ADH (en RI) geeft aan hoeveel je van alle vitamines en mineralen op een dag nodig hebt. Dit kan per individu een beetje verschillen. Op het etiket van een supplement staat altijd de gemiddelde ADH of RI, feitelijk de volwassen maat. Dit is wettelijk verplicht, maar kan soms best verwarrend zijn. Stel in een kindervitaminesupplement zit 30 mg vitamine C. Dat is voor een kind van 4-5 jaar precies genoeg, dus 100% ADH of RI. Op het etiket staat niet 100% ADH of RI, maar 37,5% ADH of RI, omdat de hoeveelheid moet worden uitgedrukt in de volwassen maat. Het lijkt dus alsof er niet genoeg in het supplement zit, maar voor een kind van 4-5 jaar is dit wel degelijk zo. Let hier daarom altijd goed op.

ADH en RI

ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) en RI (Referentie Inname) betekenen hetzelfde en geven aan hoeveel vitamines & mineralen je op een dag nodig hebt. Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en het functioneren van ons lichaam. Zorg je ervoor dat je elke dag de ADH/RI inneemt, dan weet je zeker dat je voldoende binnenkrijgt.

Verkrijgbaarheid

De producten van Davitamon zijn via verschillende kanalen verkrijgbaar. Je kunt zowel online als bij de drogist Davitamon kopen. Kijk hiervoor op de pagina ‘Davitamon: waar te koop?’.

Contact klantenservice

Heb je vragen over onze producten, twijfel je over iets of heb je een klacht? Wij helpen je graag! Onze klantenservice is elke werkdag van 8:30 tot 17:00 telefonisch goed bereikbaar via:
Telefoon: 010 – 22 11 007
E-mail: info@davitamon.nl.