Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Wortelen en mango

Mineraal Koper

Mineraal

Koper is onder andere goed voor een betere weerstand, een soepele huid en het energieniveau.

Koper zit in veel verschillende producten, zoals zeevis en orgaanvlees, maar ook in groente, fruit, noten en chocolade. Maar waar is het precies goed voor en hoeveel heb je nodig? Wij leggen het je uit.

Wat doet koper?

Koper is een belangrijk mineraal. Het zorgt mede voor een goede weerstand. Ook helpt koper het bindweefsel van de huid soepel te houden en is het belangrijk voor kraakbeen. Koper ondersteunt het energieniveau en draagt bij dat ijzer door het lichaam wordt getransporteerd. Het mineraal is tevens goed voor het zenuwstelsel. Koper draagt tot slot bij aan de pigmentatie van de huid en het haar.

Hoeveel koper per dag?

De referentie inname (RI) van koper is 1 milligram (mg). De maiximale veilige dosis koper voor volwassenen is 5 milligram per dag.

Waar zit koper in?

Koper komt vooral voor in orgaanvlees, zeevis en schaal- en schelpdieren. En verder in groente en fruit, noten en graanproducten. Ook cacaoproducten, zoals chocolade, bevatten van koper.

Koper tekort in de voeding?

Een koper tekort is zeldzaam.

Koper allergie symptomen

Soms heeft iemand een koper allergie. Het gaat dan vaak om een contactallergie, bijvoorbeeld door het dragen van sieraden met koper. Je hebt dan geen koper allergie voor voeding of voor een supplement.