Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Zuivelproducten op een houten plank

Calcium

en zwangerschap

Als je zwanger bent, heb je extra behoefte aan foliumzuur en vitamine D. Dat je tijdens je zwangerschap extra foliumzuur goed kunt gebruiken, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat ook calcium een belangrijk mineraal is wanneer je zwanger bent? Benieuwd wat calcium doet voor jou en je kindje en hoeveel je nodig hebt vanuit je voeding? Lees dan snel verder!

Calcium tijdens de zwangerschap

Vitamine D helpt bij een goede botopbouw van je kindje. Het zorgt daarnaast dat calcium uit de voeding wordt opgenomen. Calcium is een mineraal dat onder andere helpt om je tanden sterk te houden en de natuurlijke werking van je spieren ondersteunt. Daarnaast speelt het een rol bij het behoud van botdichtheid van de zwangere vrouw, ondersteunt het de bloedstolling en de celdeling.
Als je zwanger bent, heeft je lichaam meer calcium nodig dan normaal. Gelukkig is je lichaam slim genoeg om meer calcium uit je voeding te halen en minder uit te scheiden via de urine! Daarom is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor zwangere vrouwen nauwelijks anders dan voor niet zwangeren.

Wanneer kun je het beste extra calcium slikken?

Calcium is vooral te vinden in zuivelproducten zoals melk en kaas. Eet jij geen dierlijke producten? Geen zorgen! Ook groente zoals spinazie en sperziebonen bevat calcium. Hier vind je een overzicht van voedingsmiddelen die calcium bevatten. Daarnaast zijn er ook supplementen die calcium bevatten.