Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Probiotica

Over probiotica heb je vast weleens iets gehoord. Wat is dit precies? Dat lees je in dit artikel. Daarnaast leer je meer over de soorten en het verschil tussen prebiotica en probiotica.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende micro-organismen. Vaak zijn probiotica bacteriën, zoals lactobacillen en bifidobacteriën. Ook bepaalde gisten kunnen probiotica zijn.

Welke soorten probiotica zijn er?

Er bestaan veel soorten bacteriegeslachten en bacteriesoorten die gebruikt kunnen woorden in probiotica. Een aantal veelvoorkomende bacteriën zijn Lactobacillus, Bifidobacterium en Lactococcus.

Waar kun je probiotica in vinden?

Probiotica wordt onder andere verkocht als yoghurtdrank of een gefermenteerd drankje. Het wordt ook verkocht als voedingssupplement.

Het verschil tussen prebiotica en probiotica

Prebiotica komt net als probiotica van nature in voedingsmiddelen voor en wordt soms toegevoegd aan producten. Prebiotica zijn voeding voor de darmbacteriën. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de koolhydraten fructo-oligosacchariden (FOS) en galacto-oligosacchariden (GOS). FOS zit onder andere in asperges, prei, bananen en uien. GOS zit onder andere in noten en peulvruchten.

Probiotica & gemberextract

Davitamon Pre- en Probiotica bevat prebiotica, probiotica en gemberextract. Gemberextract ondersteunt de maag- en darmfunctie* en is goed voor het behoud van een gezonde spijsvertering en een natuurlijke stoelgang*. 1 capsule bevat bij productie 6 miljard bacteriën uit 5 verschillende bacteriestammen en 357 mg prebiotica. De bacteriën overleven maagzuur en komen levend in de darmen aan.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met probiotica