Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Valeriaan

Valeriaan wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende doeleinden. Uit de wortelstok werd vroeger al een extract gehaald dat toegevoegd werd als rustgevend middel* in dranken. Waarvoor is Valeriaan goed en wat moet je weten over eventuele neveneffecten en gebruik bij zwangerschap? Lees het in dit artikel.

Wat is valeriaan?

Kattenkruid of valeriaan (Valeriana officinalis) is een plant die in een groot deel van Europa en Azië voorkomt. Dus ook in Nederland kun je deze plant vinden. De wortel van de valeriaan plant werd al gebruikt door de oude Grieken. De naam is ofwel afgeleid van Valeria, een Romeinse provincie of van het latijnse valere.

De invloed van valeriaan

Valeriaan is ontspannend en rustgevend*. Het ondersteunt de geestelijke balans in stresssituaties* en ondersteunt het behoud van een natuurlijke gezonde nachtrust*.

Mogelijke neveneffecten van valeriaan

Over het algemeen wordt valeriaan goed verdragen. Echter, er kunnen er maag-darmklachten voorkomen zoals misselijkheid en buikpijn of buikkrampen.

Valeriaan tijdens je zwangerschap

Er is weinig bekend over het gebruik van valeriaan tijdens de zwangerschap. Dat is de reden waarom voorzichtigheid is geboden met dit kruidenmiddel. Raadpleeg op het moment dat je zwanger bent of wil worden een arts of apotheker om je te adviseren.

Producten met valeriaan

Davitamon Bij Stress en Spanning 8-in-1 bevat bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten en vitamine B5, B11 en B12. In dit product zit ook valeriaan dat bijdraagt aan rust en ontspanning en helpt bij stemmingswisselingen. Ook helpt valeriaan om lekker te slapen.

Davitamon Nachtrust 3-in-1 ondersteunt drie verschillende aspecten van het behoud van een goede nachtrust: het helpt om sneller in slaap vallen¹*, is goed voor de slaapkwaliteit²* en helpt om uitgerust wakker te worden³*. De formule bevat hiervoor een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse.

1Passiebloem, Valeriaan. 2Slaapmutsje, Valeriaan. 3Melisse, Hop.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met valeriaan