Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Moeder gezin lachend

Volwassenen

Voor mannen en vrouwen

Als je ouder wordt kun je zelf veel doen om zo gezond en fit mogelijk te blijven. Want met een gezonde leefstijl doe je je lichaam een groot plezier. Als je gezond eet en volop beweegt, voel je je fitter en heb je meer energie.

Met gezond en gevarieerd eten voorzie je je lichaam van de broodnodige vitamines en mineralen. Er zijn echter omstandigheden waarin je behoefte aan vitamines en mineralen kan veranderen. Bijvoorbeeld als je een periode heel druk bent of wanneer je op dieet bent.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Vrouwen hebben een andere vitaminebehoefte dan mannen. Sommige vitamines zijn extra belangrijk voor vrouwen. Zo kunnen vrouwen tussen de 20 en de 50 jaar, ter aanvulling op de voeding, meer ijzer gebruiken. Verder krijgt elke vrouw te maken met veranderingen in het lichaam, bijvoorbeeld tijdens de menstruatie, tijdens en na de zwangerschap en in de overgang.

Vrouwen hebben ook eerder een hogere behoefte aan vitamine D. Daarom adviseert de Gezondheidsraad vrouwen vanaf hun 50ste jaar een supplement met extra vitamine D te slikken. Bij mannen is dit vanaf 70 jaar.

Meer informatie over de vitaminebehoefte van een vrouw is te vinden op onderstaande pagina.

Speciaal voor de vrouw