Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Echinacea

Waarschijnlijk ken je de paars-roze bloem van de Echinacea plant wel. Niet voor niets staat deze ook wel bekend als Rode Zonnehoed. De naam van de plant komt van het woord ‘echinos’, dat ‘egel’ betekent en verwijst naar de (k)egel vorm van de plant. De oorsprong van de plant ligt in Noord-Amerika. Daar gebruikte men de wortel van de plant al eeuwenlang. Met de bloem zelf werd niet zoveel gedaan. Pas later werd ontdekt dat ook die mooie, kleurige bloem verschillende werkstoffen bevat.

Wat is echinacea

Echinacea purpurea bestaat uit een onder- en bovengronds plantendeel. De stoffen van de Echinacea purpurea worden in verband gebracht met de positieve invloed op de afweer van het lichaam*.

Waar zit echinacea in?

De bloem van echinacea doet je misschien denken aan een zonnehoed. Daarom wordt de Echinacea purpea ook wel zonnehoed genoemd. Deze bloem trekt overigens heel veel vlinders aan. Echinacea bestaat uit verschillende bestanddelen, die in water of in vet oplosbaar zijn en in de bloem of in de wortel voorkomen.

Echinacea en vitamine C

Naast Echinacea ondersteunen ook vitamine C en zink het immuunsysteem. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine met uiteenlopende belangrijke functies in het lichaam. Het mineraal zink speelt een belangrijke rol op het gebied van de afweer.

Echinacea tabletten kopen bij Davitamon

Davitamon Vitamine C + Echinacea bevat een hoge dosis vitamine C, maar ook Echinacea-extract en zink in één tablet. Vitamine C en zink ondersteunen de weerstand en helpt het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met echinacea