Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Cranberry

Ken je het bijzondere verhaal van de cranberry? Deze bes komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar door toeval zijn ze op ons eigen waddeneiland Terschelling aangespoeld. Meer dan honderd jaar geleden dacht een strandjutter dat het om een vat wijn ging en sleepte het de duinen in. Toen er bessen in bleken te zitten, liet hij het vat achter. Zo kon de cranberry groeien in Nederland.

Hoe smaakt cranberry?

Cranberry heeft een heel typische friszure smaak. De bessen worden vaak gedroogd, maar er wordt ook cranberrysap, jam of siroop van gemaakt.

Wat is d-mannose?

D-mannose is een suiker die in cranberry’s en in andere fruitsoorten, zoals appel, sinaasappel en ananas zit. In tegenstelling tot andere suikers wordt D-mannose niet makkelijk omgezet in de lever. Daardoor wordt het niet opgeslagen, maar verlaat het uiteindelijk via de urine het lichaam.

Cranberry capsules bij Davitamon

Davitamon heeft een supplement met cranberry en D-mannose. Ook zit er hibiscus in dit supplement, dat helpt de blaas schoon te houden* en het gebruik ervan is goed voor de blaasfunctie*. In het supplement zit ook vitamine C. Deze vitamine ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau. Daarnaast helpt vitamine C bij vermoeidheid en moeheid.

Davitamon Cranberry bevat hibiscus en vitamine C uit arcerola. Hibiscus zorgt mede voor een goede blaasfunctie*. Het helpt de blaas schoon te houden* en ondersteunt het behoud van de weerstand van de blaas*. De vrucht acerola is gekozen om te dienen als bron van vitamine C. Vitamine C is een bekende antioxidant die goed voor de weerstand is. Davitamon Cranberry bevat ook D-mannose en cranberry-extract.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met cranberry