Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Tafel vol met groenten

Dieet

Volgens het woordenboek is een dieet een ‘leefregel wat eten en drinken betreft’. De meeste mensen denken bij een dieet aan ‘afvallen’ en ‘lijnen’. Maar het kan ook zijn dat je een dieet volgt met minder zout.
De energiebehoefte voor volwassen vrouwen met zittend werk en weinig beweging in de vrije tijd ligt rond de 2000 kilocalorieën (kcal). Voor volwassen mannen met hetzelfde bewegingspatroon is deze behoefte ongeveer 2500 kcal. De energiebehoefte hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht en gewicht. Ook belangrijk is hoeveel beweging je krijgt en hoe intensief die is. Maar voor iedereen geldt: als je wilt afvallen moet je méér energie verbruiken dan je via je eten en drinken binnenkrijgt.

Vitamines en dieet

Als je gaat lijnen, moet je goed op je vitamines en mineralen letten. Zeker als je een streng dieet wilt gaan volgen of voor langere tijd gaat diëten. Zowel een streng dieet als een langdurig dieet kan invloed hebben op de hoeveelheid vitamines en mineralen die je binnenkrijgt. Probeer daarom altijd gezond en gevarieerd te blijven eten.

Dieet: supplementen

Als je gezond en verantwoord af wil vallen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Je kunt hiervoor de richtlijnen uit de Schijf van Vijf gebruiken. Volg je een dieet dat niet aan deze richtlijnen voldoet of lukt het niet om deze richtlijnen te volgen, dan kun je een multivitamine overwegen als aanvulling op je voeding.