Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Plantensterolen

Wat zijn plantensterolen eigenlijk, wat kan het effect hiervan zijn op jouw lichaam en wanneer kan het van meerwaarde zijn om ze te gebruiken? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

Wat zijn plantensterolen?

Plantensterolen zijn bioactieve stoffen die bij kunnen dragen aan een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

Wat zijn bioactieve stoffen?

Bioactieve stoffen zijn alle stoffen die een bepaalde fysiologische of biologische activiteit of functie hebben. Bioactieve stoffen komen van nature voor in producten of worden kunstmatig toegevoegd
aan producten.

Waar zitten plantensterolen in

Plantensterolen komen in kleine hoeveelheden van nature voor in noten, granen, fruit, groente en plantaardige oliën. Ze worden toegevoegd aan speciale margarines en yoghurtproducten én aan supplementen. Deze producten zijn een aanvulling op de dagelijkse voeding en geen vervanging.

Wat doen plantensterolen?

Plantensterolen zijn goed voor de cholesterolspiegel. Ze dragen bij aan normale cholesterolwaarden in het bloed.

Hoeveel plantensterolen heb ik nodig om mijn cholesterolgehalte op niveau te houden?

Plantensterolen dragen bij aan het behoud van gezonde cholesterolwaarden in het bloed. 

Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van ten minste 800 mg plantensterolen. Daarom zijn ook andere bronnen van plantensterolen nodig, zoals groenten of smeer- en bereidingsvetten waar plantensterolen aan zijn toegevoegd.

Voor wie zijn de producten met plantensterolen niet bedoeld?

De producten met toegevoegde plantensterolen zijn niet bedoeld voor mensen met een gezond totaal cholesterol (<5,0 mmol/l). Producten met plantensterolen die van nature voorkomen in een product hoef je natuurlijk niet te vermijden.

Plantensterolen kopen?

Op zoek naar producten met plantensterolen? Dan ben je bij Davitamon aan het juiste adres. Davitamon Cholesterol bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten en vitamine C.

Plantensterolen dragen bij aan het behoud van gezonde cholesterolwaarden in het bloed. Een dagelijkse dosis Davitamon Cholesterol bevat 120 mg plantensterolen, ter aanvulling op een
gevarieerde en evenwichtige voeding.

Een gunstig effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van ten minste 800 mg plantensterolen. Daarom zijn ook andere bronnen van plantensterolen nodig, zoals groenten of smeer- en bereidingsvetten waar plantensterolen aan zijn toegevoegd.

Davitamon Cholesterol bevat ook vitamine C, bergamot en artisjok. Vitamine C draagt bij aan het behoud van een goede conditie van de bloedvaten en heeft een anti-oxidatieve werking.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met plantensterolen