Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Afbeelding van zwangere vrouw met handen op buik

Zwanger worden? Lees hier onze 10 tips!

Davitamon
Geplaatst op

Als je hebt besloten dat je wilt gaan proberen om zwanger te worden, hoop je natuurlijk dat dat zo snel mogelijk lukt. Maar wat zijn nou handige tips voor vrouwen met een kinderwens? Hieronder staan 10 tips die je mogelijk kunnen helpen (natuurlijk zijn deze tips geen garantie).

Tip 1: Gezond en gevarieerd eten

Goede voeding is natuurlijk altijd erg belangrijk, of je nou zwanger probeert te worden of niet. Maar nu is het zo dat je twee weken na de bevruchting pas weet of  je zwanger bent. Het kan dus zo zijn dat jij de eerste twee weken van je zwangerschap, nog een lekker wijntje drinkt en sushi eet. Daarom is het erg belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet vanaf het moment dat je probeert om zwanger te worden. Zo krijgt je kindje vanaf de eerste dag van je zwangerschap alle goede voedingsstoffen binnen. Want wat jij eet, eet je kindje ook. Naast dat het goed is voor je kindje, heeft gezond en gevarieerde voeding ook een positief effect op je ovulatie.

Lees hier meer over voeding en zwangerschap.

Tip 2: Slik foliumzuur

In de eerste weken van je zwangerschap, ontwikkelt je kindje zich al supersnel. De Gezondheidsraad adviseert om vanaf het moment dat je zwanger probeert te worden, dagelijks 400 µg extra foliumzuur te slikken. Foliumzuur is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.

Davitamon Foliumzuur met Vitamine D3

  • Draagt bij aan de botaanmaak van de baby
  • Ondersteunt de ontwikkeling van de baby
  • Draagt bij aan de vorming van de rode bloedcellen
  • Draagt bij aan de vorming van de placenta
  • Behoud van sterke botten

Tip 3: Selenium en zink voor de man!

Zwanger worden doe je niet alleen, ook de conditie van de man dient in goede staat te zijn. Davitamon heeft, als aanvulling op de voeding, een multivitamine ontwikkeld speciaal voor de man!

Davitamon Compleet Man is een breed, uitgebalanceerd multivitamine en mineralen complex speciaal afgestemd op de behoeften van volwassen mannen. Selenium en zink zijn goed voor de vruchtbaarheid van de man en zijn goed voor de kwaliteit van het sperma. Zink draagt bij aan de beweeglijkheid en productie van de zaadcellen en magnesium in Davitamon Compleet Man draagt bij aan een goede werking van spieren.

Davitamon Multi Man is een breed, uitgebalanceerd multivitamine en mineralen complex speciaal afgestemd op de behoeften van volwassen mannen. Davitamon Man bevat selenium wat goed is voor de vruchtbaarheid van de man. Daarnaast draagt zink bij aan de instandhouding van een normaal testosterongehalte in het bloed.

Tip 4: Denk aan je vitamines en mineralen behoefte

Natuurlijk is het belangrijk dat je van alle vitamines en mineralen voldoende binnenkrijgt. Een gezond lichaam is belangrijk als je zwanger wilt worden. Maar op het moment dat je zwanger probeert te worden is het goed om erop te letten dat je, naast foliumzuur, ook voldoende vitamine D tijdens de zwangerschap binnenkrijgt. De Gezondheidsraad adviseert alle zwangere vrouwen om dagelijks 10 µg extra vitamine D binnen te krijgen. Ontdek ook ons gehele assortiment aan zwangerschapsvitamines.

Tip 5: Drink geen alcohol

Ook voor alcohol geldt, dat je het beste geen alcohol meer kunt drinken vanaf het moment dat je zwanger probeert te worden. Dit omdat je pas twee weken na de bevruchting weet of je echt zwanger bent. Ook heeft alcohol een negatief effect op de vruchtbaarheid en de menstruatiecyclus. Voor je partner kan het drinken van alcohol een negatieve invloed hebben op de aanmaak van de zaadcellen. Dus nu in plaats van met een lekker wijntje of biertje op de bank, gezellig aan het fris!

Tip 6: Stop met roken

Roken is ook slecht als je zwanger probeert te worden. Het is gebleken dat vrouwen die roken minder vruchtbaar zijn dan vrouwen die niet roken. De meeste mensen weten dat roken tijdens je zwangerschap erg slecht is voor je kindje. Maar stoppen met roken is vaak erg moeilijk. Daarom is het juist handig dat je al bent gestopt met roken voordat je zwanger bent. Als je al bent gestopt met roken, heb je tijdens je zwangerschap minder moeite om het roken te weerstaan.

Tip 7: Let op medicijngebruik

Probeer als je zwanger probeert te worden, en ook tijdens je zwangerschap, zo min mogelijk medicijnen te gebruiken. Heb je echt bepaalde medicijnen nodig? Lees dan goed de bijsluiter of bespreek dit met je arts. Verder kunnen drugs schadelijke en chemische stoffen achterlaten in je lichaam. Dit kan een effect hebben op je ongeboren kindje vanaf het moment dat je nog niet weet dat je zwanger bent. Dit zijn de weken van de bevruchting. Ook kan het gebruik van drugs de vruchtbaarheid verminderen.

Tip 8: Zorg voor voldoende beweging

Lichamelijke beweging is altijd belangrijk, of je nu zwanger probeert te worden of niet. Het maakt je lichaam sterker en gezonder en dat is alleen maar voordelig als je zwanger probeert te worden. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Bovendien is het stress verlagend. Maar probeer niet te intensief te sporten als je zwanger wilt worden. Sport je intensief of doe je aan topsport? Dan kan dit juist je cyclus verstoren en dus een negatief effect hebben op je vruchtbaarheid.

Tip 9: Ken je cyclus

Als je zwanger probeert te worden is het erg belangrijk dat je weet op welke dagen je het meest vruchtbaar bent. Je menstruatiecyclus bestaat uit ongeveer 28 dagen. Bij de meeste vrouwen vindt de eisprong 2 weken voor de volgende menstruatie plaats. Dat is ook wanneer je het meest vruchtbaar bent. Heb je een onregelmatige menstruatie? Dan kun je gebruik maken van ovulatietesten. Deze testen meten de LH-piek in je urine. Als deze test een hoge concentratie LH meet, dan weet je dat de eisprong eraan gaat komen.

Tip 10: Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit

Er is mogelijk een verband tussen vruchtbaarheid en stress. Hoe dit precies zit, is nog niet helemaal duidelijk. Nu heb je in ieder geval een goede reden om lekker onderuit gezakt op de bank te liggen met een goed tijdschrift of een leuke serie! Lees verder over tips tegen stress die je helpen lekker te ontspannen.

Hopelijk helpen de bovenstaande tips. Het kan natuurlijk zo zijn dat het na een aantal maanden nog niet is gelukt om zwanger te worden. Geef niet te snel op en houd de moed erin!

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp