Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Passiebloem

In tegenstelling tot wat je zou denken is de passiebloem niet vernoemd naar de liefde, maar naar de passie, het lijdensverhaal van Christus. Nadat de Spanjaarden de bloem vanuit Peru hadden meegenomen naar Europa gaf botanicus Linneaus haar de naam Passiflora. De decoratieve plant heeft ook enkele andere eigenschappen die we in dit artikel voor je toelichten.

Passiebloem supplement

De passiebloem (Passiflora incarnata) komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Sinds oudsher worden de stengels, bladeren en bloemen van de plant gebruikt vanwege de kalmerende werking. De werkzame stoffen van de passiebloem worden tegenwoordig verwerkt in voedingssupplementen, vaak in combinatie met citroenmelisse en valeriaan.

Werking passiebloem

Deze bloem wordt, vanwege haar rustgevende eigenschappen, sinds oudsher gebruikt bij stress en rusteloosheid. Passiebloem helpt ook om sneller in slaap te vallen*.

Producten met passiebloem

Davitamon Nachtrust 3-in-1 bevat een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse. Dit product bevat ook melatonine, L-tyrosine en vitamine B12.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met passiebloem