Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Handen

Huid, haar en nagels

Een mooie huid, glanzend haar en gezonde nagels: wie wil dat nou niet? Gevarieerde voeding bevat verschillende vitamines en mineralen, die helpen bij het gezond houden van je huid, haar en nagels.

Welke vitamines zijn goed voor je haar?

Haren hebben bij mensen geen duidelijke functie; sinds mensen kleren dragen hebben we ze als isolatie niet meer nodig. Haren zien we vooral als ‘mooi’ en we willen doorgaans dan ook dat ze er goed uitzien. Er zijn vitamines die helpen je haar mooi en gezond te houden. Zo is biotine (vitamine B8) namelijk goed voor het behoud van sterke en glanzende haren. Davitamon Huid Haar Nagels bevat een hoge dosering biotine (vitamine B8).

Producten voor huid, haar & nagels

Davitamon Huid Haar Nagels Tabletten Verpakking 3d

Davitamon Huid Haar Nagels ondersteunt gezond haar, een stralende huid en mooie sterke nagels. Het bevat zink wat bijdraagt aan het gezond houden van de huid, haar en nagels. Daarnaast bevat het een hoge dosering biotine (vitamine B8), wat goed is voor behoud van sterke, glanzende haren en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Shop Davitamon Huid Haar Nagels

Welke mineralen zijn goed voor je haar?

Net als vitamines zijn mineralen onmisbare stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Er zijn ook bepaalde mineralen die goed zijn voor je haar. Zink en selenium dragen bijvoorbeeld bij aan een goede conditie van het haar en houden je haren mede sterk. Het mineraal koper draagt bij aan een normale pigmentatie van het haar.

Hoeveel haar verlies je per dag?

Heb jij soms het idee dat je veel haren per dag verliest? Dit is waarschijnlijk niets om je zorgen over te maken als je nagaat hoeveel haren er op je hoofd zitten. Gemiddeld hebben we ongeveer 100.000 haren op ons hoofd. Daarvan verliezen we er elke dag wel vijftig tot honderd. Dit is heel normaal!

Welke vitamines en mineralen zijn goed voor je nagels?

Nagels beschermen de zenuwuiteinden van je vingertoppen. Hierdoor ontstaat er geen eelt en blijf je er gevoel in houden. Om je nagels gezond te houden is gezonde voeding belangrijk. Zo zijn bijvoorbeeld de mineralen selenium en zink goed voor de nagels.

Welke vitamines en mineralen zijn goed voor je huid?

De huid is je grootste orgaan, het is een beschermende jas die je altijd aan hebt. Om je huid in een goede conditie te houden, kun je bepaalde vitamines en mineralen als aanvulling op de voeding goed gebruiken. Vitamine B2, B3 en B8 voeden de huid van binnenuit. En ook vitamine A en C leveren een bijdrage aan het gezond houden van de huid. Jodium en zink ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en koper bevordert een normale pigmentatie, dat is de kleur van je huid.

Welk huidtype heb ik?

We onderscheiden zes categorieën voor huidtypes:

Huidtype Huid Andere uiterlijke kenmerken
1 Verbrandt snel en wordt (bijna) niet bruin Lichte huid, vaak sproeten, rossig of lichtblond haar, lichte ogen
2 Verbrandt snel, wordt langzaam bruin Lichte huid, blond haar, lichte ogen
3 Verbrandt zelden, wordt gemakkelijk bruin Licht getinte huid, donker tot bruin haar, vrij donkere ogen
4 Verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed Getinte huid, donker haar, donkere ogen
5 Zeer goed bestand tegen zon Donkere huid, donker haar, donkere ogen
6 Zeer goed bestand tegen zon Zeer donkere huid, donker haar, donkere ogen

Het is verstandig je huid goed te verzorgen. In je huid wordt namelijk ook vitamine D aangemaakt. Ongeveer twee derde van onze dagelijkse vitamine D maken we in onze huid aan, door de invloed van de zon. Heb je een getinte of donkere huid? Dan maakt je huid minder (snel) vitamine D aan. De Gezondheidsraad adviseert dan om dagelijks 10 microgram vitamine D extra te slikken als aanvulling op de voeding.

Aanbevolen producten voor je huid, haar en nagels