Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Rode gist rijst

Rode gist rijst dankt haar naam aan de kleur: die is namelijk paarsrood. Maar wat is rode gist rijst? We zetten het voor je op een rijtje.

Wat is rode gist rijst?

Oorspronkelijk komt rode gist rijst uit het noorden van China, en wordt daar al eeuwen gebruikt door de bevolking. Het ontstaat na de fermentatie van witte rijst met de gist monascus purpureus, een paars-rode schimmelsoort.

Rode gist rijst

In Nederland wordt rode gist rijst gebruikt in voedingssupplementen. Rode gist rijst van Davitamon bevat ook vitamine B1 wat goed is voor het hart. Rode rijst gist van Davitamon bevat 2,9 mg monacolines waardoor je het ook langdurig kunt gebruiken. Deze hoeveelheid is volgens de laatste Europese normen.

Rode gist rijst neveneffecten

Er kunnen neveneffecten ontstaan na het gebruik van rode gist rijst. Gemelde klachten zijn: Spierpijn, maag- en darmklachten. Ook een ontregelde stollingstijd, verminderd geheugen, spierafbraak, alvleesklierontsteking en ernstige leverproblemen met geelzucht behoren tot de zeldzame neveneffecten die kunnen voorkomen bij hoge doseringen.

Het gebruik van rode gist rijst wordt afgeraden bij ernstige nier- en leveraandoeningen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Twijfel je over het gebruik van rode gist rijst supplementen? Overleg altijd eerst met je arts voordat je het supplement gebruikt.

Zorg dat je de aanbevolen dosering niet overschrijdt. Je kunt rode gist rijst niet gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft en ook niet als je onder de 18 jaar bent. Je kunt rode gist rijst niet gebruiken in combinatie met geneesmiddelen of cholesterolverlagende middelen. Ook mag je rode gist rijst niet in combinatie met grapefruit(sap) nemen.

Producten met rode gist rijst

Davitamon Rode Gist Rijst bevat vitamine B1. Vitamine B1 draagt bij aan een normale werking van het hart. Ook bevat dit product 2,9 mg monacolines uit een natuurlijk extract van rode gist rijst. Bekijk hier Davitamon rode gist rijst.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met rode gist rijst