Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Vrouw in wit t-shirt voor roze achtergrond

Ondersteun de gezonde blaas

Alles wat je wilt weten over de blaas!

De blaas is een orgaan dat vooral aandacht krijgt als het weer tijd is voor een toiletbezoek. Maar wist je dat de gezondheid van de blaas ook een aandachtpunt is? Tijd om meer uit te leggen over de blaasfunctie én hoe je voor je blaas kunt zorgen. Lees je mee?

Wat is de functie van de blaas?

De blaas heeft twee functies:

  • het tijdelijk opslaan van urine
  • ervoor zorgen dat urine je lichaam verlaat

Leuk weetje: De blaas kan theoretisch 1,5 liter urine bevatten!

Hoe werkt de blaas?

De blaas is onderdeel van het urinewegstelsel. Het eerste deel van het urinewegstelsel bestaat uit de nieren. Deze bevinden zich in de onderrug en zijn via de urineleiders verbonden aan de blaas. De urine die in de nieren wordt geproduceerd gaat via de urineleiders naar de blaas. Hier wordt de urine tijdelijk opgeslagen, zodat je niet constant hoeft te plassen. Bedankt moeder natuur!

Hoe wordt de blaas aangestuurd?

De blaas wordt door de hersenen en het zenuwstelsel aangestuurd. Zodra de blaas zich begint te vullen sturen de receptoren signalen via de zenuwen naar de hersenen. Zo weten jouw hersenen dat het tijd is om te plassen.

4 tips voor ondersteuning van een gezonde blaas

1. Drink 1,5 – 2 liter vocht per dag. Is het lekker warm buiten? Dan is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden, omdat het lichaam meer vocht verbruikt.
2. Sommige mensen persen tijdens het plassen. Het uitpersen van urine is minder goed voor de werking van de blaas. Het wordt daarom aangeraden om het persen te vermijden.
3. Probeer bij het plassen altijd de blaas goed te legen.
4. Hibiscus ondersteunt de blaasfunctie, verhoogt de weerstand van de blaas en houdt de blaas schoon*. Wil je dat je blaas van deze voordelen profiteert? Dan kun je hibiscus thee drinken of een supplement innemen dat hibiscus bevat, zoals ons nieuwe product: Davitamon Cranberry.

Neem altijd contact op met de huisarts indien je blaasklachten of vragen hebt over de blaas.

 

KAG-nr. 24-0217-0253