Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Kinderwens

Alles over deze levensfase

Een kinderwens, en nu?

Bij veel vrouwen (én mannen) ontstaat na verloop van tijd een kinderwens. Vaak neem je dan je leefstijl eens goed onder de loep. En dat is goed, want gezonde gewoontes vergroten de kans op een zwangerschap en een gezonde baby. Ook vitamines en mineralen dragen daar een steentje aan bij. Zo is foliumzuur (vitamine B11) belangrijk voor de groei van het ongeboren kind.

Wanneer ben je vruchtbaar?

Als je zwanger wilt worden vraag je je waarschijnlijk af wanneer je precies vruchtbaar bent. We zetten het nog even op een rij:

Wanneer ben je vruchtbaar?

Wanneer ben je uitgerekend?

Wil je ook zo graag weten wanneer je je baby kunt verwachten? Bekijk de volgende pagina:

Wanneer ben je uitgerekend?

Waarom extra foliumzuur voor de zwangerschap?

Zodra je stopt met anticonceptie, is het belangrijk dat je extra foliumzuur (400 microgram per dag) gaat gebruiken. Waarom dan al? Foliumzuur is betrokken bij de vorming van de placenta en het celdelingsproces. Zodra de bevruchting plaatsvindt start de celdeling al, maar dan weet je nog niet dat je zwanger bent. Daar kom je pas een paar weken later achter, als je menstruatie achterwege blijft.
Lukt het niet meteen om zwanger te worden dan kun je de foliumzuur gewoon blijven slikken. Zolang je niet meer dan 1000 microgram per dag binnenkrijgt, kan het geen kwaad.

Zwanger worden: tips

Op zoek naar tips om zwanger te worden? Bekijk onze 9 tips:

Onze tips om zwanger te worden