Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Vrouw slapend op haar buik

Melatonine

Melatonine, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wat is het precies voor een stof? Kun je het gebruiken als je slaap-waak ritme is verstoord door een jetlag?

Wat is melatonine?

Melatonine is een hormoon dat door het lichaam wordt aangemaakt. Deze lichaamseigen stof zorgt ervoor dat je je slaperig gaat voelen. Dit hormoon heeft directe invloed op je slaap-waakritme, ook wel je biologische klok genoemd.

Wanneer gebruik je melatonine?

Melatonine wordt gebruikt voor de behandeling van jetlag bij volwassenen. Jetlag is een stoornis van het slaap-waakritme, en kan optreden na het passeren van meerdere tijdzones. Melatonine is een geneesmiddel.

Dosering

Gebruik je melatonine bij een jetlag? Neem het dan vlak voor het slapen in; te beginnen op de eerste dag dat het slaap-waakritme is verstoord door een jetlag. De aanbevolen dosering is 1 tot 5 mg per dag, gedurende 3 tot 6 dagen.

Davitamon heeft melatonine tabletten in verschillende doseringen:

Jetlag

Als je een lange vliegreis maakt en meerdere tijdszones passeert, heeft dit invloed op je slaap- waakritme. Melatonine levert een bijdrage aan de kortdurende behandeling van jetlag.

Zijn er bijwerkingen van melatonine?

Mogelijke bijwerkingen van Davitamon Melatonine* zijn divers: ze staan vermeld in de bijsluiter.

Melatonine is een natuurlijk hormoon, dat gebruikt kan worden bij een kortdurende behandeling van een jetlag bij volwassenen. Melatonine heeft een slaapopwekkend effect en verhoogt de neiging om te gaan slapen bij jetlag.

*Lees voor gebruik de bijsluiter.

Aanbevolen producten met melatonine