Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Oma met kleinkinderen op bank

Vrouwen in de Overgang

Een nieuwe fase in je leven!

Zo tussen je 45ste en 50ste breekt het einde van je vruchtbare periode aan en kom je in de overgang. Je lichaam produceert in deze fase steeds minder hormonen (oestrogeen en progesteron). Die vermindering gaat niet geleidelijk maar schoksgewijs, waardoor je hormoonspiegel gaat schommelen. Je lichaam moet hieraan wennen en kan op verschillende manieren reageren. Sommige vrouwen merken er weinig van als ze in de overgang zijn, maar andere hebben wel klachten, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, wisselende stemmingen of een neerslachtig gevoel.

Zijn vitamines en mineralen belangrijk tijdens de overgang?

De meeste vrouwen hebben rond hun 50ste jaar de laatste menstruatie. Naast de direct merkbare verschijnselen kan de overgang ook van invloed zijn op de stevigheid van de botten en de kwaliteit van de huid. Doordat de hoeveelheid collageen afneemt, wordt de huid minder elastisch en stevig. Wist je dat vitamines en mineralen dan een handje kunnen helpen? Ze ondersteunen namelijk de botten en de huid: vitamine D, vitamine K, calcium en magnesium de botten en vitamine C de huid.

Speciaal voor vrouwen in de overgang is er Davitamon Compleet Overgang. Deze multivitamine met mineralen bevat ook Cimicifuga racemosa (zilverkaars), een natuurlijk extract, dat helpt bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers en nachtelijk transpireren.

Overgang en humeur

De vermindering van het oestrogeen verloopt niet gelijkmatig, maar gaat stoksgewijs. Daardoor ontstaan schommelingen in het lichaam die overgangsverschijnselen kunnen veroorzaken. Opvliegers, nachtelijk transpireren, wisselende stemmingen en een neerslachtig gevoel zijn typische overgangsverschijnselen. De overgang kan invloed hebben op vele aspecten van het lichaam.

De ene vrouw reageert gevoeliger op hormoonschommelingen dan de andere. Verschillende vitamines en mineralen kunnen van belang zijn tijdens de overgang. Zo helpen vitamine B6 en zink om de hormoonhuishouding in balans te houden. En vitamine B8, vitamine B12 en magnesium zijn goed voor de gemoedstoestand.

Overgang test

Heb je een vermoeden dat je in de overgang zit, maar weet je het niet zeker? Doe dan de overgang test van Ymea!

Overgang test

Aanbevolen producten voor vrouwen in de Overgang