Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Paprika's, sinaasappels en limoen

Multivitamines

Multivitamines zijn een mooie aanvulling op je voeding. Je weet zeker dat je alle vitamines binnenkrijgt, die je op een dag nodig hebt.

Vitamines en mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen. En het mooie is: ze komen voor in je dagelijkse voeding. Heb je een verhoogde behoefte of eet je weleens minder gevarieerd, dan kunnen multivitamines voor aanvulling zorgen. Je weet dan zeker dat je alle vitamines binnenkrijgt die je op een dag nodig hebt.

Producten met multivitamines

Wat zijn multivitamines?

Multi betekent ‘meer dan één’ of ‘veel’. In een multivitamine supplement zitten dus meerdere vitamines en vaak ook mineralen die je kunt gebruiken als aanvulling op je voeding. In de meeste multivitamines van Davitamon zitten alle 13 vitamines en de belangrijkste mineralen en spoorelementen. Wist je dat alle vitamines even belangrijk zijn? Vitamine C zorgt bijvoorbeeld mede voor de weerstand en vitamine D voor het behoud van sterke botten.

Bekijk de aanbiedingen

Waarom multivitamines?

Je wilt je graag fit voelen. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen en te zorgen voor voldoende ontspanning en slaap. Gezonde voeding met voldoende vitamines kun je ook niet missen. Krijg je soms onvoldoende vitamines binnen via je voeding, dan kan een multivitamine een handje helpen.

Multivitamines zonder ijzer

IJzer is een belangrijke voedingsstof. Het draagt bij aan je fitheid en draagt bij aan een normaal geheugen. Davitamon heeft multivitamines met en zonder ijzer. Op onze producten pagina kun je per product zien óf en hoeveel ijzer er in een product zit.

Multivitamines zonder B6

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine. Te veel vitamine B6 binnenkrijgen is niet goed, maar je hebt het wel nodig. Vitamine B6 bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de afweer van het lichaam. De multivitamines van Davitamon bevatten een verantwoorde hoeveelheid vitamine B6. Die kun je dus gerust gebruiken en het is niet nodig om een multivitamine zonder vitamine B6 te nemen.

Multivitamines voor elke levensfase

In iedere levensfase heeft je lichaam andere vitamines en mineralen nodig: zo hebben kinderen een andere vitaminebehoefte als volwassenen en verandert de behoefte opnieuw als we ouder worden. Daarom heeft Davitamon verschillende multivitamines die precies passen bij die levensfasen. Ook als je zwanger bent of wilt worden, of als je veel sport, heb je extra vitamines nodig.

Multivitamines kind

Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kind. De Davitamon Junior producten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen.

Multivitamines vrouw

Vrouwen hebben een andere vitaminebehoefte dan mannen. Sommige vitamines zijn extra belangrijk voor vrouwen. Voor elke levensfase van de vrouw heeft Davitamon een specifiek product, afgestemd op de behoefte aan vitamines van vrouwen.

Multivitamines man

Mannen en vrouwen verschillen in vele opzichten. Goed nieuws: de verschillende multivitamines van Davitamon bevatten dan een uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines en mineralen voor mannen.

Multivitamines voor volwassenen 50+

Voor volwassenen vanaf 50 jaar kan de dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen anders zijn door veranderingen van het lichaam en het eet- en leefpatroon. Vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar hebben extra vitamine D nodig. Neem je een multivitamine, controleer dan of de hoeveelheid vitamine D in het supplement past bij je leeftijd.

Multivitamines zwanger worden

Vitamines verdienen extra aandacht als je een zwangerschapswens hebt. Dat geldt in het bijzonder voor foliumzuur, vitamine B11. Het advies van de Gezondheidsraad is om dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken als je zwanger wilt worden en daarmee door te gaan tot week 10 van je zwangerschap. Davitamon foliumzuur met vitamine D3 bevat precies de hoeveelheid foliumzuur die je in die periode dagelijks nodig hebt.

Multivitamines voor zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap spelen vitamines een grote rol. Dat begint al op het moment dat je zwanger wilt worden. Je hebt dan namelijk een supplement met extra foliumzuur nodig (400 mcg per dag).

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer vitamines zoals vitamine D nodig. Je moet heel gezond eten om in die behoefte te voorzien. Dat lukt niet altijd, ook niet als je zwanger bent. De multivitamines van Davitamon voor zwangere vrouwen kunnen dan een goede aanvulling zijn op je voeding. In Davitamon Compleet Mama en Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie zit de juiste hoeveelheid foliumzuur en vitamine D, plus een hoeveelheid extra vitamines en mineralen. Zo weet je zeker dat je alles binnenkrijgt.

Verder lezen? Ontdek dan ook alles over de vitamines die binnen het vitamine B complex vallen, vitamine C en vitamine D.

Vitaminetest