Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Koffiemok met in letters UGH erop

Futloos? Wij geven je 7 tips om van je futloosheid af te komen!

Davitamon
Geplaatst op

Ben jij soms futloos of vermoeid? We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Gelukkig is er wat aan die futloosheid te doen. Maar hoe krijg je nu die extra energie? Vitamine B2, B3, B6, B12 en ijzer dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Meer weten over energie? Lees dan verder!

Wat is energie?

We verbruiken allemaal energie om onze dag door te komen. Maar wat is energie eigenlijk? Energie is het vermogen om dingen te doen die we willen bereiken en waar we toe in staat zijn. Het lichaam werkt namelijk net als een batterij: we halen energie uit onze voeding om dit vervolgens te gebruiken als we bijvoorbeeld bewegen.

Waar krijg je energie van?

Het is waarschijnlijk bij iedereen bekend dat eten en drinken zorgen voor meer energie in ons lichaam. Naast voeding heeft ons lichaam nog meer nodig om te kunnen presteren. Je kunt hier zelf aan bijdragen met de volgende tips:

1. Zorg voor voldoende nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Een volwassene heeft ongeveer zeven tot acht uur slaap per nacht nodig. Slaap is zowel voor lichaam als geest belangrijk. Te weinig slaap zorgt voor vermoeidheid, futloosheid en kan bijvoorbeeld slecht zijn voor het reactievermogen.

2. Vermijd stress

Wanneer we last hebben van stress, verkeert ons lichaam in een staat van paraatheid. Je ademhaling en hartslag kunnen hiermee omhoog gaan waardoor je lichaam overuren maakt. Dit vraagt veel energie van je lichaam. Op den duur kun je je hierdoor futloos voelen en het gevoel hebben alsof je geen tijd hebt om te ontspannen. Probeer stress te vermijden zodat je hier niet onnodig veel energie aan verspilt.

3. Eet genoeg groente

Groente bevat vitamines die goed zijn voor je energieniveau. Daarnaast bevatten groenten veel stofjes die voordelig zijn voor de gezondheid. Genoeg redenen om erop te letten dat je genoeg groenten per dag eet wanneer je je futloos voelt!

4. Eet genoeg vitamines

Verschillende vitamines, waaronder vitamine C, B1, B6 en B12 zijn belangrijk bij de energiestofwisseling. Deze vitamines ondersteunen het vrijkomen van energie in het lichaam.

Davitamon Energie Boost1

  • Extra energie bij vermoeidheid
  • Goed voor de weerstand tegen stress
  • Goed voor het geheugen en concentratievermogen
Davitamon Energie Boost Forte Kauwvitamines Verpakking totaal

5. Drink genoeg water

Vocht is belangrijk voor het lichaam. Zo zorgt het voor opname van voedingsstoffen in de darmen, regelt het de lichaamstemperatuur in je lijf en zorgt het voor het transport van voedings- en afvalstoffen in je lichaam. Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om ongeveer anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Voor kinderen is dit één tot anderhalve liter per dag.

6. Let op je ademhaling

Een onrustige ademhaling kan voor weinig zuurstof in het lichaam zorgen. De ademhaling zorgt namelijk voor zuurstofopname in je lichaam. Met een goede ademhaling krijg je genoeg zuurstof binnen en geef je hiermee energie af aan het lichaam. Probeer eens yoga of ademhalingsoefeningen, waarbij je de nadruk op de ademhaling legt.

7. Beweeg voldoende

Genoeg beweging is goed voor het lichaam. Bewegen houdt het lichaam fit en verkleint het risico op chronische ziekten. Beweging is voor het lichaam een natuurlijke energiebooster. Door te bewegen wordt je hartslag verhoogd en neemt de bloedcirculatie toe. Ben je bijvoorbeeld erg moe op werk? Probeer dan even een rondje te lopen!

Door het soms drukke dagelijkse leven, hebben we allemaal wel eens te maken met vermoeidheid. Probeer je energie zo goed mogelijk te gebruiken voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Door verschillende dingen uit te proberen, kom je er vanzelf achter wat het beste voor jou werkt!