Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

8 tips om je weerstand te ondersteunen

Davitamon
Geplaatst op

Wordt jouw weerstand ook wel eens op de proef gesteld? Ons immuunsysteem biedt ons dagelijks weerstand tegen invloeden van buitenaf. Om je weerstand goed te laten werken is een gezonde levensstijl belangrijk. Wij geven je 8 tips om je  weerstand te ondersteunen!

Tip 1: gezonde voeding

Voor het immuunsysteem is gezond en gevarieerd eten belangrijk. Kies producten die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Neem citrusvruchten, die zitten boordevol vitamine C. Deze vitamine is goed voor de weerstand. Eet minder suikers, maar eet juist veel (groene) groenten, zoals broccoli en peulvruchten.

Tip 2: drink genoeg

Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter vocht. Door genoeg te drinken help je de afweer van het lichaam. Denk dan niet aan een lekker biertje of een glaasje wijn. Alcohol geeft juist méér afvalstoffen. Neem daarom vooral water en thee tot je.

Tip 3: vitaminebehoefte

Zeventig procent van de Nederlanders eet niet dagelijks voldoende groente en fruit. Je kunt dan je dagelijkse hoeveelheid vitamine aanvullen met een multivitamine die bij jou past. Een aanvulling kan je helpen om je weerstand dankzij vitamine C te ondersteunen. Ook in de zomer!

Tip 4: koud douchen

Het klinkt wellicht wat vreemd in de oren, maar koud douchen kan helpen om je weerstand te ondersteunen. Volgens gezondheidsexpert Joseph Mercola heeft een koude douche een positief effect op je gezondheid. Ben je een koukleum? Dan kun je ook de laatste paar seconden koud afdouchen.

Tip 5: vermijd stress

Stress is een boosdoener voor je weerstand. Vermijd stress daarom zoveel mogelijk. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Yoga is een voor de hand liggende methode, maar je komt ook al een heel eind met simpele ademhalingsoefeningen.

Tip 6: neem voldoende rust

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede weerstand. Wanneer je rust laadt je lichaam namelijk weer op. Te druk om 8 uur achter elkaar in bed te liggen? Tussendoor een power nap van zo’n 20 minuten kan je lichaam ook helpen om te ontspannen.

Tip 7: beweeg regelmatig en ga naar buiten

Naast ontspanning is inspanning ook belangrijk voor een goede weerstand. Lichaamsbeweging draagt bij aan een betere afvoer van afvalstoffen. Door buiten te sporten of alleen al te bewegen (zoals wandelen) maakt het lichaam Vitamine D aan vanuit zonlicht. Deze vitamine heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Tip 8: zorg voor hygiëne

Telefoons, deurknoppen en roltrappen zijn berucht vanwege de viezigheid. Die viezigheid kan een negatief effect hebben op je weerstand. Daarom is het belangrijk om regelmatig je handen te wassen. Tot slot, nies of hoest in een zakdoek.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp