Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Moeder en zoon buiten

Gezond bewegen

Davitamon
Geplaatst op

Om gezond te blijven is het goed om als volwassene minimaal vijf dagen per week een half uur per dag te bewegen. Voor kinderen en jongeren is dit een uur per dag. Iedere dag bewegen is natuurlijk nog beter.

Voldoende beweging

Om dagelijks voldoende te bewegen, hoef je niet intensief te sporten. Als je maar voldoende beweging inbouwt in je dagelijkse bezigheden, waarbij je licht gaat zweten en je ademhaling sneller wordt zonder dat je buiten adem raakt. Denk aan tuinieren, het huishouden doen, fietsend naar het werk gaan, de trap nemen in plaats van de lift, of lopend een boodschap doen.

Sport je regelmatiger en intensiever? Dan is dan is het slim wat extra aandacht te geven aan gezonde voeding. Gezonde voeding bestaat uit een goede combinatie van vocht, koolhydraten en eiwitten en vetten, vitamines en mineralen. Sporters hebben soms meer van deze voedingsstoffen nodig.

Davitamon Elke Dag

  • Goed voor de weerstand
  • Goed voor het energieniveau
  • Goed voor de werking van de spieren
Davitamon Elke Dag Tabletten Verpakking totaal

Of je nou intensief sport of af en toe een rondje loopt, één ding is en blijft het belangrijkst: het plezier. Want als je plezier hebt in bewegen komt de ontspanning vanzelf. Gezonde voeding, voldoende gezond bewegen én ontspanning zorgen samen dat je gezond blijft.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp