Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Baby spelend met eten

Peuter

Van peuter naar kleuter

Na het eerste levensjaar groeit een kind van peuter / dreumes naar een echte kleuter en maken ze een razendsnelle ontwikkeling door. Niet alleen worden ze groter en sterker, ze leren ook steeds beter praten, doen meer dingen zelf en krijgen hun eigen wil. Komt jouw kindje in deze levensfase en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Lees hier alles over de voeding en de ontwikkeling van je peuter.

Voeding van peuters

Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen vitamines en mineralen krijgen vanuit een gezonde voeding. Peuters kunnen nu volledig met de pot mee eten. Fruit, groenten, brood, zuivel, vlees(vervangers) of vis zijn allemaal nodig om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Naast een gezonde voeding is het ook belangrijk dat je kind een goed gewicht heeft, voldoende beweegt en een goede nachtrust heeft. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen is het gewenst dat kinderen elke dag 60 minuten bewegen. En wat is er fijner dan lekker buiten voetballen, klimmen en klauteren of (leren) fietsen? Leuk en nog gezond ook!


Omdat groeien niet vanzelf gaat, is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines binnen krijgen. Een voedingssupplement kan hierbij helpen als aanvulling op gevarieerde, gezonde voeding. De smelttabletjes met aardbeiensmaak zijn speciaal afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 1 jaar.

Davitamon Junior 1-3 150 smelttabletjes aardbeiensmaak

Lichamelijke ontwikkeling bij peuters

Het lichaam van je peuter groeit al minder snel dan hiervoor. Je peuter groeit vanaf nu zo’n vijf tot zeven centimeter per jaar, en komt daarbij ieder jaar twee tot drie kilo aan. Daarnaast worden de spieren en botten van je peuter ook steeds sterker en maakt je kindje verschillende lichamelijke ontwikkelingen door. Goed om te weten: vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten bij peuters. Met Davitamon Vitamine D Druppels geef je jouw kleintje nog gemakkelijker vitamine D.

We lichten hieronder nog een aantal belangrijke lichamelijke ontwikkelingen toe.

Motorische ontwikkeling

Je peuter maakt in een rap tempo een motorische ontwikkeling
door. Rond de vijftien maanden beginnen de meeste kinderen te lopen. Wanneer ze het lopen een beetje onder de knie hebben, zullen ze ook op de tenen leren staan, traplopen, schoppen, rennen, springen, vallen én weer opstaan. Door deze nieuwe bewegingen en activiteiten worden de spieren van je peuter sterker.

Tanden

Vanaf een jaar of drie heeft je peuter waarschijnlijk al zijn melktanden. Rond vijf jaar gaan kinderen vaak pas wisselen, dus de melktandjes gaan een aantal jaar mee. Daarom is het belangrijk om de melktanden goed te verzorgen en zo bij te dragen aan een sterk gebit. Om de tanden goed te verzorgen moet je het gebit twee keer per dag poetsen. Daarnaast draagt vitamine D bij aan het behoud van een sterk gebit.

Davitamon Junior framboos Kauwtabletten Verpakking totaal
Groeien gaat niet vanzelf en daarom is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Vitamine D is goed voor de groei van botten en behoud van sterke tanden. De Davitamon Junior multivitamines zijn er ook met lekkere frambozensmaak met extra vitamine D, speciaal afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar, als aanvulling op gevarieerde, gezonde voeding.

Davitamon Junior 3-12 Framboos kauwtabletten

Weerstand

De weerstand van je kind is sinds de geboorte al aan het ontwikkelen en gaat nog zijn hele kindertijd door. Je kunt de weerstand van je kind een handje helpen door je kind voldoende nachtrust te geven en gezonde voeding. De vitamines C en D, foliumzuur en de mineralen koper, selenium, ijzer en zink zijn goed voor de weerstand van je kind.

Om de weerstand van je kind te ondersteunen en het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam te helpen, heeft Davitamon vitamine C kauwtabletten voor kinderen vanaf 3 jaar met sinaasappelsmaak. Liever druppels dan kauwtabletten? Ontdek dan Davitamon Baby & Kind Weerstand.

Bekijk hier de Davitamon_Junior_Weerstandswijzer.

Cognitieve ontwikkeling bij peuters

Je kind ontwikkelt zich niet alleen lichamelijk, maar in zijn hoofdje gebeurt er ook van alles. Je peuter kan steeds beter praten, concentreren en ook het geheugen wordt steeds beter. Als je peuter bijvoorbeeld een vrachtwagen voor een auto aanziet, en je vertelt dat het een vrachtwagen is, dan zal hij of zij dit onthouden.
Je peuter wordt ook steeds beter in zijn of haar aandacht erbij houden. Je zult merken dat je kindje zich soms meerdere minuten, tot een half uur, aan een stuk door met één ding bezig kan zijn. Er zijn ook vitamines die het geheugen en concentratievermogen van je kind ondersteunen, namelijk vitamine B11 en C.

Sociale en emotionele ontwikkeling

Ook op sociaal en emotioneel gebied ontwikkelt je peuter zich. Boos, blij en verdrietig in ruim een half uur: dat is voor een peuter niet zo vreemd! Peuters hebben hun emoties nog niet onder controle. Daarnaast willen ze graag alles zelf doen, maar kunnen dit nog niet zo goed. Dit resulteert soms in frustratie en boosheid. Vanaf drie jaar zal je peuter steeds beter leren omgaan met emoties, en ook beter zijn/haar boosheid kunnen plaatsen.

Voldoende kalkopname en de daarvoor noodzakelijke vitamine D is goed voor de groei en ontwikkeling van de botten en van belang voor de opbouw van een sterk gebit. Peuters en kinderen tot en met 4 jaar hebben extra vitamine D nodig. Bij kinderen in de groei vindt de opbouw van botten en tanden sneller plaats dan nadie tijd. Davitamon Vitamine D voor kinderen, kan hierbij helpen als aanvulling op de voeding.

Davitamon Vitamine D voor Kinderen