Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Kind

Kind: naar de basisschool

Een nieuwe fase breekt aan: je kind gaat naar de basisschool! Kinderen ontwikkelen daar veel nieuwe vaardigheden, zoals lezen en schrijven. En hun wereld wordt nog groter: ze ontmoeten andere kinderen en maken vrienden. En ze worden steeds zelfstandiger.

Kind: vitamines en energie

Tijdens de basisschoolperiode groeien kinderen nog behoorlijk, maar minder snel dan daarvoor. Toch kost dat nog steeds energie. Zeker als ze ook nog sporten, of elke dag naar school fietsen. Als kinderen vermoeid zijn dan kunnen sommige vitamines en mineralen een handje helpen. B-vitamines (B2, B3, B5, B6 en foliumzuur), vitamine C, ijzer en magnesium helpen namelijk om vermoeidheid te verminderen. Gezonde en gevarieerde voeding is de basis. Maar is je kind een moeilijke eter, dan kun je overwegen een multivitamine naast de voeding te geven.

Omega-3 vetzuur DHA voor de hersenen van kinderen

Op de basisschool leren kinderen heel veel nieuwe dingen en maken ze dus veel gebruik van hun hersenen. Omega-3 vetzuur DHA, een visvetzuur, is belangrijk voor de hersenen. Als je 250 mg per dag binnenkrijgt draagt DHA namelijk bij aan het functioneren van de hersenen. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. De Gezondheidsraad adviseert daarom om tenminste één keer per week (vette) vis te eten. Als je kind weinig of geen vis eet, kan een omega-3-supplement een goede aanvulling op de voeding zijn.

Vitamine D blijft belangrijk voor kinderen

De Gezondheidsraad adviseert kinderen tot 4 jaar 10 microgram extra vitamine D per dag te geven. Vitamine D wordt in je huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. Na het vierde jaar kunnen kinderen zelf voldoende vitamine D aanmaken, behalve als ze niet genoeg buiten komen of een getinte huid hebben. Komt je kind niet elke dag een kwartier tot een half uur buiten of heeft het een getinte huid, dan blijft extra vitamine D nodig voor normale groei en ontwikkeling van de botten. Daarnaast helpt vitamine D tanden sterk te houden en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem van kinderen.

Ondersteun de weerstand van je kind met Davitamon Baby & Kind Weerstand. Naast vitamine D bevat dit supplement ook probiotica, die zorgen voor een toename van nuttige bacteriën in je darmen en daarmee hebben ziekteverwekkers minder kans de darmwand te passeren.

Bekijk hier de Davitamon_Junior_Weerstandswijzer.