Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Slaapmutsje

Slaapmutsje (Eschscholzia californica) is de gezellige naam van een plantje dat lijkt op een ouderwetse slaapmuts. Slaapmutsje doet de naam eer aan want het is een plantje dat goed is voor de slaapkwaliteit*. Welke dat zijn lees je hier.

Wat is slaapmutsje?

Slaapmutsje is familie van de papaver en wordt ook wel goudpapaver genoemd. Dit komt vanwege de oranje/gouden blaadjes van de bloem. Deze vouwen ‘s nachts dicht tegen de kou en lijken daardoor op een ouderwets slaapmutsje. De stoffen van deze oorspronkelijk uit Californië afkomstige kruidachtige plant zitten in de zaadjes.

Wat doet slaapmutsje?

De naam zegt het dus eigenlijk al. Slaapmutsje heeft letterlijk de werkzame stof om ons beter te laten slapen. De zaadjes van de vrucht hebben stoffen met een licht kalmerende en pijnstillende werking wat dus goed is voor de slaapkwaliteit*.

Wanneer slaapmutsje gebruiken?

Slaapmutsje kun je gebruiken wanneer je ondersteuning wilt bij slapen e.g. bij moeite met in slaap vallen, stress, angst, pijnklachten. Je kunt dit het best een half uur voor het slapengaan innemen.

Slaapmutsje kopen?

Davitamon Nachtrust 3-in-1 ondersteunt drie verschillende aspecten van het behoud van een goede nachtrust: het helpt om sneller in slaap vallen (valeriaan en passiebloem)*, is goed voor de slaapkwaliteit (valeriaan en slaapmutsje)* en helpt om uitgerust wakker te worden (melisse en hop)*. De formule bevat hiervoor een combinatie van natuurlijke extracten van valeriaan, passiebloem, slaapmutsje, hop en melisse. Dit product bevat ook melatonine, L-tyrosine en vitamine B12.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met slaapmutsje