Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Kurkuma

Kurkuma ken je misschien uit de keuken als een felgeel poeder. Het wordt ook wel geelwortel genoemd en in de Indiase keuken gebruikt. Maar het is niet alleen een specerij. Kurkuma komt namelijk ook voor in supplementvorm. Waar is kurkuma goed voor? En wordt het goed opgenomen door het lichaam? Wij zetten het voor je op een rij!

Wat is kurkuma

Kurkuma komt oorspronkelijk uit India, maar wordt ook geteeld in Zuid-China. Deze specerij is niet alleen bekend als kurkuma, maar ook als koenjir, koenjit of tumeric. De basis is de wortel van de curcuma longa, familie van de gemberwortel. Wist je dat kurkuma zorgt dat kerriepoeder (curry) zijn typische gele kleur krijgt?

Waar is kurkuma goed voor?

Het bitter smakende poeder wordt dus veel gebruikt in de keuken. Van oudsher wordt het ook gebruikt om andere redenen. Kurkuma-extract helpt de gewrichten namelijk soepel te houden*

Kurkuma in vloeibare vorm

De micellaire vorm van de Curcuma longa in vloeibare vorm wordt beter opgenomen dan kurkuma in poedervorm.

Kurkuma capsules kopen bij Davitamon?

Davitamon Kurkuma bevat naast een vloeibare vorm van kurkuma-extract ook vitamine C en vitamine D. Het kurkuma-extract in Davitamon Kurkuma ondersteunt het behoud van soepele gewrichten* en vitamine D ondersteunt het behoud van soepele spieren. Vitamine C is een antioxidant. Deze vitamine is goed voor het behoud van gezond kraakbeen en ondersteunt het immuunsysteem.

*Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met Kurkuma