Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Ashwaganda

Ashwaganda (Withania somnifera) is een van de belangrijkste kruiden uit India. Je vindt het kruid tegenwoordig ook in supplementen. Wat het doet en waar het voor gebruikt kan worden lees je hieronder.

Wat is ashwaganda?

Withania somnifera of winterkers, in India bekend als ashwaganda is een van de belangrijkste kruiden uit de ayurveda. De plantsoort waar het kruid uit wordt gewonnen is te vinden in heel Afrika, het Middellandse Zeegebied, Zuid-Azië en Mauritius. In India wordt het al eeuwen ingezet. Het wordt ook wel eens de Indiase gingseng genoemd.

Invloed van Ashwaganda

Ashwaganda helpt bij momenten van stress en spanning* en is goed voor de gemoedstoestand*. Ook helpt het bij stemmingswisselingen*.

Het gebruik van ashwaganda wordt afgeraden voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Bij orgaantransplantatie en ernstige leveraandoeningen wordt het gebruik ook afgeraden.

Twijfel je over het gebruik van supplementen met ashwaganda? Overleg altijd eerst met je arts voordat je het supplement gebruikt.

Producten met Ashwaganda

Davitamon Bij Stress en Spanning 8-in-1 bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten en vitamine B5, B11 en B12. Het bevat ashwaganda dat goed is voor de gemoedstoestand*. Bekijk hier Davitamon Bij Stress en Spanning.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met ashwaganda