Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Citroenmelisse

Citroenmelisse groeit in menig kruidentuin. Het plantje dankt haar naam onder andere aan de citroenachtige geur en smaak. Er worden verschillende eigenschappen aan citroenmelisse toegeschreven. Wat is citroenmelisse? Lees het in dit artikel.

Wat is citroenmelisse?

Citroenmelisse (Melissa officinalis) heeft een felgroen blad en tegen het einde van de zomer witte, paarse of lichtgele bloemetjes. Van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied betekent de naam melissa honingbij. Die zijn er namelijk dol op. Het plantje is door de Romeinen door heel Europa verspreid en groeit ook in Nederland. Door de citroenachtige geur en smaak is er later citroen aan de naam toegevoegd.

Invloed van citroenmelisse

Citroenmelisse is rustgevend en ontspannend*. Ook draagt citroenmelisse bij een goede gemoedstoestand* en is het goed voor het concentratievermogen*. Het helpt ook bij stemmingswisselingen.

Citroenmelisse neveneffecten

Citroenmelisse heeft eigenlijk geen neveneffect Het enige neveneffect is dat je bij een hoge dosering slaperig kan worden waardoor je moet oppassen als je bijvoorbeeld gaat autorijden.

Producten met melisse

Davitamon Bij Stress en Spanning 8-in-1 bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten en vitamine B5, B11 en B12. Valeriaan en citroenmelisse dragen bij aan rust en ontspanning* en helpen bij stemmingswisselingen*. Ook is citroenmelisse goed voor de concentratie*.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met citroenmelisse