Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Meisje bij een klimrek

Kindervitamines

Kindervitamines

Je wilt natuurlijk dat je kind alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft. Gelukkig kom je met een gezonde en gevarieerde voeding al een heel eind. Er is ook een vitamine waar je kind extra behoefte aan heeft. Wil je weten welke vitamine dit is, en van welke andere vitamines en mineralen belangrijk zijn voor je kind? Lees dan snel verder.

Vitamine D voor je kind

Tijdens de kindertijd groei je als mens het hardst. Al je botten, spieren en tanden ontwikkelen zich in een rap tempo. Hier zijn natuurlijk wat bouwstoffen voor nodig! Vitamine D verhoogt de calciumopname in de botten. Calcium draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten. Daarnaast is het ook belangrijk voor een sterk gebit. Daarom hebben peuters tot vier jaar naast hun normale voeding elke dag 10 microgram extra vitamine D nodig. Tijdens de groei verloopt de opbouw van sterke botten en tanden namelijk veel sneller dan daarna.

Hoe krijgt je kind vitamine D binnen?

Zonnestralen op de huid van je kind zorgen voor de aanmaak van een groot deel van de hoeveelheid vitamine D, die hij of zij op een dag nodig heeft. De rest haalt je kind uit de dagelijkse voeding. Je kind haalt vitamine D vooral uit vis en halvarine of margarine. Vitamine D komt in kleinere hoeveelheden voor in andere producten. Gevarieerd eten is dan ook heel belangrijk.

Heeft jouw kindje extra vitamine D nodig?

Alle kinderen tot 4 jaar hebben het hele jaar door iedere dag extra vitamine D nodig. Geef je kind 10 microgram per dag.

Komen kinderen niet genoeg buiten (minder dan een kwartier per dag tussen 11 en 15 uur), of hebben ze een getinte of donkere huid? Dan hebben ze ook na hun vierde jaar nog 10 microgram extra vitamine D nodig.

Voedingssupplementen met vitamine D voor kinderen

Als je kind extra vitamine D nodig heeft, heb je keuze uit verschillende voedingssupplementen. Je kunt een tabletje met vitamine D geven of druppeltjes. In Davitamon junior zit ook voldoende vitamine D. Een multivitamine kun je geven ter aanvulling op de dagelijkse voeding.

Davitamon vitamine D voor kinderen 50 smelttabletjes is een voedingssupplement speciaal voor kinderen. De smelttabletjes bevatten precies de aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D.

Multivitamines voor je kind

Ook multivitamines kunnen helpen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding. De vitamines zijn speciaal afgestemd op de behoeftes van kinderen. Maar wat zijn de behoeftes van kinderen en welke vitamines spelen daarbij een rol?

Kinderen komen vaak veel met andere leeftijdsgenoten in contact. Overal waar kinderen spelen, daarom is een goede weerstand belangrijk. Vitamines die goed zijn voor de weerstand zijn bijvoorbeeld vitamin B6, B11, B12, C en D, en de mineralen koper, selenium, ijzer en zink.

Davitamon Junior framboos Kauwtabletten Verpakking totaal

Groeien gaat niet vanzelf en daarom is het belangrijk dat kinderen voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. VitamineD is goed voor de groei van botten en behoud van sterke tanden. De Davitamon Junior multivitamines zijn er ook met lekkere frambozensmaak met extra vitamine D, speciaal afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar, als aanvulling op gevarieerde, gezonde voeding.

Davitamon Junior 3-12 Framboos