Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Tafel met gezond ontbijt

Gezond eten

Davitamon
Geplaatst op

Gezonde voeding bevat alle voedingsstoffen die we nodig hebben. Bovendien helpt het om gezond te blijven. Een gezond eetpatroon is ook de basis voor een gezond gewicht en voor voldoende vitamines en mineralen. Gezond eten is een combinatie van de juiste producten, de juiste hoeveelheden en voldoende variatie. De Schijf van Vijf helpt daarbij. In elk vak van de Schijf van Vijf staan producten die zorgen voor voldoende voedingsstoffen, die op hun beurt weer bijdragen aan een goede gezondheid. Het advies is daarom om elke dag genoeg uit elk vak te eten en volop te variëren.

De vijf groepen

• Groente en fruit
• Brood, graanproducten en aardappelen
• Vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel
• Smeer- en bereidingsvetten
• Dranken

Gezond eten

Gezond en gevarieerd eten is de basis om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Het lukt niet iedereen om elke dag volgens de adviezen in de Schijf van Vijf te eten. Dat blijkt uit de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Nederlanders eten vooral te weinig groente, fruit en vis.

Davitamon Elke Dag

  • Goed voor de weerstand
  • Goed voor het energieniveau
  • Goed voor de werking van de spieren
Davitamon Elke Dag Tabletten Verpakking totaal

Leefstijl en behoefte

Daarnaast zijn er omstandigheden waarin je nog wat beter op je vitamines en mineralen moet letten. Dat is het geval als je leefstijl erom vraagt, bijvoorbeeld bij mensen die streng lijnen, veel sporten of medicijnen gebruiken. Ook om een andere reden, zoals de leeftijd, kan het lichaam behoefte hebben aan extra vitamines. Hierbij is het ook van belang om dagelijks voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

Altijd iets extra’s

Tot slot hebben bepaalde groepen altijd iets extra’s nodig, zij redden het niet met alleen gezonde voeding. De Gezondheidsraad heeft daarover officiële adviezen uitgebracht. Dat klinkt als uitzonderingen, maar het gaat om heel veel mensen. Alle vrouwen boven de vijftig moeten bijvoorbeeld extra vitamine D nemen. In Nederland zijn dat er op dit moment ongeveer 2,7 miljoen. Hetzelfde geldt voor de bijna 700.000 kinderen tot vier jaar.

Supplementen

Er zijn allerlei supplementen: met één vitamine of met een combinatie. Welke je kiest, hangt af van je persoonlijke behoefte. Lees alles over de verschillende vitamines en mineralen.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp