Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Zomers fruit op tafel

5 redenen voor multivitamines in de zomer

Davitamon
Geplaatst op

Neem jij alleen extra vitamines als de ‘r’ in de maand zit, om zo je weerstand te ondersteunen? Dan ben je niet de enige, want 45 procent van de Nederlanders gebruikt geen multivitamine in de zomer. En dat is eigenlijk best wel vreemd. Ook tijdens de zonnige maanden kan het lastig zijn om elke dag gezond te eten. Ongeveer 70 procent van Nederland komt namelijk niet dagelijks aan voldoende groenten en fruit. Weet jij waarom je baat kunt hebben bij extra vitamines in de zomer ter aanvulling op de voeding? Hier onze 5 belangrijkste redenen.

Reden 1: Actievere levensstijl vraagt meer energie

Als één zonnestraaltje tussen de wolken door piept, haast heel Nederland zich naar het terras, strand, park, noem het maar op. In ons kikkerlandje kan het weer namelijk zo weer omslaan. Daarom willen we maximaal genieten als de temperaturen stijgen. Herkenbaar? Hoe heerlijk die lange dagen ook zijn, het zomerse ritme vergt ook veel energie. Vitamine B12 en magnesium kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan extra energie bij vermoeidheid. Dat is wel zo fijn met een agenda vol leuke uitjes!

Reden 2: Bbq-avonden en gevarieerde voeding

Stel jij jezelf dagelijks de vraag: ‘Wat eten we vanavond?’ Elke dag weer iets nieuws op tafel zetten, vraagt wat van je creativiteit. Niet zo gek als je daarom geneigd bent om vaker hetzelfde klaar te maken. Helaas schiet een gevarieerd voedingspatroon er dan soms bij in. Bovendien is een gezond eetpatroon in de zomer al een uitdaging op zich, met alle avondjes uit, vakanties en barbecues. Net als in de winter, kan het in de zomer een uitdaging zijn om iedere dag twee stuks fruit en 250 gram groenten te eten.

Reden 3: Buiten bewegen draagt bij aan vitamine D

Niets is heerlijker dan met lekker weer buiten te sporten en te bewegen. Voldoende tijd buiten doorbrengen heeft nog een plus: je lichaam maakt vitamine D aan vanuit zonlicht. Deze vitamine draagt bij aan je weerstand en ondersteuning van je botten. Maar helaas kan zonlicht je niet aan alle andere vitamines helpen, daarvoor is gezond en gevarieerd eten van belang. Zeker na het sporten is de juiste voeding belangrijk, denk bijvoorbeeld aan voldoende eiwitten voor spierherstel. Daarnaast kan je, als aanvulling op de voeding, extra vitamines en mineralen innemen.

Reden 4: Speciale dieetwensen heb je het hele jaar door

Afvallen om tijdens de zomer lekkerder in je vel te zitten? Veel mensen hebben de wens om fit in een zwempak te zitten. Als je minder eet in de zomer lukt het je niet altijd alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom kunnen multivitamines een goede aanvulling zijn op dagelijkse voeding. Dit geldt ook vegetariërs en veganisten. Wil of kun je niet alles eten? Dan kan aanvulling wenselijk zijn om te zorgen dat je voldoende vitamines binnenkrijgt.

Davitamon Elke Dag

  • Goed voor de weerstand
  • Goed voor het energieniveau
  • Goed voor de werking van de spieren
Davitamon Elke Dag Tabletten Verpakking totaal

Reden 5: In het bijzonder

In bijzondere gevallen is het aanvullen van vitamines en mineralen belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer je ouder wordt. Bij vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar wordt namelijk dagelijks extra vitamine D aangeraden. En wanneer je zwanger bent adviseert de gezondheidsraad ook om extra vitamine D en foliumzuur te slikken. Dit geldt dus niet alleen in de winter!

Optimaal van je zomer genieten? Eet gevarieerd, kom voldoende buiten, en beweeg. Maar hoe doe je dat? Blijf voldoende groente en fruit eten. Een rijkgevulde fruitsalade is heerlijk als dessert. We eten steeds minder vis, terwijl deze rijk is aan gezonde vetten en vitaminen. Verruil daarom eens de worst met een zalmpje op de barbecue. Drink dagelijks voldoende water en gun jezelf wat rust. Schiet voldoende slaap of gezond eten er soms bij in? Multivitamines kunnen een aanvulling op je voeding zijn in de zomer. Bekijk hier het gehele assortiment aan multivitamines. Een complete multivitamine van A tot Z, met tot 100% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp