Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Vrouw met bruine haren

Vitamine B8

Vitamine

Vitamine B8 ook wel biotine genoemd, helpt bij het gezond houden van de huid en helpt je haren glanzend en gezond te houden. Het draagt onder meer bij aan het geheugen en de concentratie.

Laatst bijgewerkt op: 14-06-2021

Biotine

Vitamine B8 is een wateroplosbare vitamine die helpt om energie uit voeding vrij te maken. Ook speelt deze vitamine een rol bij de vetstofwisseling. Waar is biotine verder goed voor en hoeveel heb je ervan nodig? We leggen het je hieronder uit.

Aanbevolen producten met biotine

Waar is biotine goed voor?

Biotine is een belangrijke vitamine die helpt energie vrij te maken uit ons eten. Deze energie heeft ons lichaam nodig om goed te kunnen functioneren. Biotine draagt bij aan het metabolisme (stofwisseling) van eiwitten, koolhydraten en vetten in ons lichaam. Verder speelt biotine een belangrijke rol bij een goed functionerend zenuwstelsel, een gezonde huid en helpt het je haren glanzend en gezond te houden!

Waar zit biotine in?

Biotine zit in verschillende voedingsmiddelen, zoals: noten, pinda’s, melk, lever en eieren. Hieronder vind je een tabel met producten waar biotine in zit met daarnaast het percentage van de referentie inname voor volwassenen per dag:

RI Biotine

Voedingsmiddel % van de referentie
inname
Noten (50 gram) 145
Sojabonen (100 gram) 80
Ei (1 stuk) 25
Melk (1 glas) 10

Hoeveel biotine heb je per dag nodig?

De referentie inname (RI) van biotine bij volwassenen is 40 microgram (mcg) per dag. Een overschot aan biotine is niet schadelijk voor de gezondheid. Een eventueel overschot aan biotine plas je namelijk weer uit.

Welke vitamine voor sterke haren?

Biotine heeft meerdere positieve effecten op je haar, zo:

  • Draagt het bij aan het behoud van normaal haar.
  • Houdt het je haren sterk.
  • Is goed voor de conditie van je haar.
  • Zorgt voor het behoud van glanzend haar.

Biotine en multivitamines

Biotine draagt bij aan meerdere processen in ons lichaam. Davitamon heeft daarom biotine toegevoegd in verschillende multivitamines zoals Huid Haar Nagels, Davitamon B Complex Forte en Davitamon Compleet Weerstand. Deze multivitamines bevatten naast biotine nog een aantal essentiële vitamines en mineralen.

Verder lezen? Ontdek dan ook alles over de vitamines die binnen het vitamine B complex vallen, vitamine C en vitamine D.

Producten met biotine