Wanneer vruchtbaar?

Davitamon
Geplaatst op

Je bent gestopt met anticonceptie, zorgt goed voor jezelf en nu wil je zwanger worden. Grote kans dat je je afvraagt: wanneer ben ik vruchtbaar? Met een online biologische klok kun je eenvoudig berekenen wanneer je ook alweer het meest vruchtbaar bent.

Online biologische klok

Wanneer ben ik vruchtbaar? Hoe zat het ook alweer? Even terug naar de biologieles. Een gemiddelde menstruatiecyclus duurt 28 dagen. De cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie en eindigt op de dag voor de volgende menstruatie. De eisprong, ook wel ovulatie genoemd, vindt plaats ongeveer veertien dagen voordat je weer ongesteld moet worden.

Vruchtbare periode

Voor het uitrekenen wanneer je vruchtbaar bent, ga je uit van de eerste dag van je laatste menstruatie. Ongeveer 14 dagen later is je ovulatie en dus je vruchtbare periode.

Ovulatietest

Wanneer je zwanger wilt worden kan de Predictor ovulatietest helpen om je 2 meest vruchtbare dagen te bepalen. Wanneer je binnen 24 tot 36 uur na de LH-piek gemeenschap hebt, is de kans om zwanger te worden het grootst. Kijk hier voor meer informatie.

Wil je meer weten wat nog meer helpt? Lees dan onze tips als je zwanger wilt worden.

Heb je een kinderwens? Dan is het aan te raden om alvast extra foliumzuur bij je dagelijkse voeding te nemen. Het is namelijk belangrijk om vanaf de bevruchting al de juiste hoeveelheid foliumzuur in je lichaam te hebben. En je weet van tevoren niet wanneer de bevruchting precies zal zijn.

Davitamon Foliumzuur vitamine D3 Smelttabletten Verpakking

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp