Nu korting op Davitamon bij Bol. Bekijk actie

Lezende jongen met koptelefoon

Geheugen

Het geheugen is ons vermogen om iets te onthouden. Het geheugen heeft drie verschillende taken: het opslaan van informatie, het vasthouden ervan en het terugzoeken van informatie. We hebben een korte- en een langetermijngeheugen. Door oefening kun je je geheugen verbeteren.

Korte- en langetermijngeheugen

Het kortetermijngeheugen is het geheugen waarin we de informatie opslaan die op dit moment relevant is. Het opslaan is slechts van korte duur en het kortetermijngeheugen heeft beperkte capaciteit. Een goed voorbeeld is het onthouden van een kort boodschappenlijstje.

Het langetermijngeheugen is het geheugen waarin informatie permanent wordt opgeslagen. We zijn ons hiervan niet altijd bewust. Soms hoef je maar één keer iets waar te nemen om het je leven lang te onthouden. Het langetermijngeheugen heeft een zeer grote capaciteit.

Vitamines voor het geheugen

Veel vitamines hebben invloed op het geheugen. Vitamine B1, B3, B6, B8, B11, B12 en C zijn goed voor het geheugen en dragen bij aan de hersenfuncties die betrokken zijn bij het beredeneer vermogen. Ze dragen ook bij aan de leerprestatie.

Mineralen voor het geheugen

Ook de mineralen magnesium, ijzer, jodium en zink dragen bij aan een normaal geheugen.

Aanvullende vitamines en mineralen

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd eten, zodat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt. Lukt dit niet altijd? Dan kan een aanvulling in de vorm van een vitaminesupplement zinvol zijn.

Voor concentratievermogen en geheugen

Vitamines Mineralen
Vitamine B1 Magnesium
Vitamine B3 IJzer
Vitamine B6 Jodium
Vitamine B8 Zink
Vitamine B11
Vitamine B12
Vitamine C