Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Zijaanzicht vrouw

5 dingen die je kunt doen voor een mooie huid

Davitamon
Geplaatst op

Een mooie, gezonde huid wil iedereen wel. Wij zetten hier 5 dingen die je kunt doen voor het behoud van een mooie huid voor je op een rij.

1. Water drinken

De belangrijkste stap voor een goede huidverzorging is genoeg water drinken. Door genoeg water te drinken blijf je gehydrateerd en dit helpt voor het behoud van een mooie stralende huid. Drink ongeveer twee liter water per dag, voor hydratatie van binnenuit.

2. Vitamines binnenkrijgen

Bepaalde vitamines en mineralen ondersteunen een gezonde, stralende huid. Zink en vitamine B8 voeden de huid van binnenuit. Zink vind je in vlees, noten en brood. In eieren, melk en noten vind je vitamine B8. Ook vitamine B2 en B3 ondersteunen het behoud van een gezonde huid. Deze vitamines zitten bijvoorbeeld in vlees, graanproducten, groente en fruit.

Vitamine C is, naast het feit dat het belangrijk is voor de verzorging van de huid, ook van belang voor de vorming van collageen. Collageen ondersteunt de stevigheid van de huid. Vitamine C vind je in veel groente- en fruitsoorten. Als aanvulling van je dagelijkse voeding kun je kiezen voor Davitamon Huid Haar Nagels. Dit supplement bevat de vitamines en mineralen zink, vitamine B2, B3, B8 en C kun je innemen als onderdeel van een optimale huidverzorging.

Davitamon Huid Haar Nagels ondersteunt een stralende huid, behoud van gezond haar en mooie sterke nagels. Het bevat zink wat bijdraagt aan het gezond houden van de huid, haar en nagels. Daarnaast bevat het biotine (vitamine B8). Biotine is goed voor het behoud van sterke, glanzende haren en helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. De vitamine C in Davitamon Huid Haar Nagels is van belang voor de vorming van collageen wat de stevigheid van de huid ondersteunt.

3. Smeren Smeren en nog eens smeren

Voor een mooie, gezonde huid is het belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Smeer daarom de huid geregeld in met een verzorgende crème. Een goede crème kun je het best aanbrengen nadat je uit de douche komt en voordat je naar bed gaat. Naast een goede crème is het ook belangrijk je huid te beschermen tegen UV-licht. Niet alleen wanneer de zon schijnt, maar ook tijdens andere weersomstandigheden is het belangrijk niet zonder zonnebrandcrème de deur uit te gaan.

4. De huid voor en na het slapengaan reinigen

Draag je make-up? Of woon je in een stad met veel smog? Misschien zweet je veel? Dan is het belangrijk om na elke dag je gezicht te reinigen voor een gladde, zachte huid. Zo was je vuil van je gezicht, voordat
je gaat slapen. Ook tijdens de nacht zweet je wellicht. Zorg dan ook dat het reinigen van je huid onderdeel is van zowel je ochtend- als avond huidverzoringsroutine.

5. Ga voor een goede nachtrust

Het klinkt misschien cliché, maar een goede nachtrust is ook heel belangrijk voor het behoud van een stralende, mooie huid. Uit onderzoek blijkt dat tekenen van ouderdom toenemen door een slechte nachtrust. Een goede nachtrust is daarom aan te raden om de huid niet sneller te laten verouderen.

Met deze tips zorg je goed voor jezelf en voor een stralende huid en dat zul je merken! Om je huid extra verzorging te geven, ga je voor Davitamon Huid Haar Nagels. Lees hier meer over een gezonde levensstijl.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp