gezond leven

Waar is vitamine D goed voor?

Davitamon
Geplaatst op

Dat vitamine D goed is voor je weerstand, dat wist je waarschijnlijk al. Maar vitamine D kent nog veel meer voordelen. Lees hier waar vitamine D nog meer goed voor is.

Wat zijn de voordelen van vitamine D?

1. Vitamine D draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden.

De mineralen calcium en fosfor zijn belangrijk voor je botten en tanden. Aangezien vitamine D een rol speelt bij de opname van deze mineralen uit je dagelijkse voeding, draagt het hiermee bij aan behoud van sterke botten en tanden. Benieuwd in welke groenten de meeste calcium en fosfor zit? Lees het in onze blog de meest gezonde groenten op een rij.

2. Vitamine D is goed voor de spieren

Vitamine D helpt bij het behoud van sterke spieren en botten. Vitamine D is goed voor de normale werking van je spieren en draagt bij aan het behoud van sterke spieren.

3. Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem

Vitamine D heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. Het immuunsysteem beschermt ons tegen de ontelbare invloeden van buitenaf. Door gezon en gevarieerd te eten, regelmatig te bewegen en voldoende te slapen kom je al een heel eind.

Zoals je hierboven kunt lezen kent vitamine D een hoop voordelen voor je lichaam. Benieuwd of je genoeg vitamine D binnenkrijgt of denk je dat je juist wel wat extra vitamine D kunt gebruiken?

Doe hier de vitiamine D test!