Online kopen
Davitamon >Zwanger >Foliumzuur

Foliumzuur

Zodra je stopt met anticonceptie, is het belangrijk dat je extra foliumzuur gaat gebruiken. Foliumzuur is een vitamine (B11), dat in veel voedingsmiddelen zit. Het komt vooral voor in (groene) groenten, maar ook in brood, aardappelen, vlees (lever) en zuivelproducten.

Als je zwanger bent heb je echter meer foliumzuur nodig, dan er in je normale voeding zit. Daarom wordt extra foliumzuur geadviseerd door de Gezondheidsraad. Davitamon Compleet Mama is volgens deze richtlijn samengesteld.

Advies voor supplement
Foliumzuur draagt bij tot de vorming van de placenta en de groei van je baby.

Als een zwangerschap op zich laat wachten
Als het lang duurt voor je zwanger bent, kun je met een gerust gevoel al die tijd extra foliumzuur gebruiken. Zelfs als het langer dan een jaar duurt.

Foliumzuur vergeten?
Misschien kom je er nu pas achter dat je foliumzuur had moeten slikken. Ben je nu nog geen 10 weken zwanger? Start dan alsnog met het slikken van foliumzuur. In deze eerste weken van je zwangerschap wordt namelijk de basis gelegd voorde groei van je kind.

Ook voor wie langer dan 10 weken zwanger is, kan wat extra foliumzuur geen kwaad. De behoefte aan foliumzuur blijft de hele zwangerschap verhoogd. Foliumzuur ondersteunt het celdelingsproces.

Het foliumzuuradvies
De Gezondheidsraad adviseert om elke dag een supplement te nemen met 400 microgram foliumzuur zodra je stopt met anticonceptie. Wil je zwanger worden? Dan kun je Davitamon Compleet Mama gebruiken. Zo krijg je voldoende foliumzuur binnen, op het moment dat de bevruchting plaatsvindt. Ben je al zwanger? Dan heb je ook van andere vitamines iets extra's nodig, zoals vitamine D. Met Davitamon Compleet Mama krijg je als je eenmaal zwanger bent de juiste aanbevolen hoeveelheid foliumzuur en vitamine D conform het advies van de Gezondheidsraad binnen.

Groei
Vanaf de eerste dag na de bevruchting begint de groei van je ongeboren baby al! Op dat moment ben jij je nog niet bewust van je zwangerschap, omdat je nog niet over tijd bent. Daarom is het belangrijk om al voordat je zwanger bent te beginnen met foliumzuur. Als je 10 weken zwanger bent, zou je officieel mogen stoppen met extra foliumzuur.

Behoefte verhoogd in de hele zwangerschap
Maar foliumzuur ondersteunt ook het celdelingsproces. Daarom heeft de Gezondheidsraad in de hele zwangerschap de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur verhoogd van 300 microgram naar 400 microgram per dag.