Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Vitamine D en zwangerschap

Lees hier alles over vitamine D tijdens de zwangerschap!

Verwacht je binnenkort een kindje? Dat is heel mooi nieuws! Probeer tijdens de zwangerschap extra goed op je voeding te letten. Juist nu kunnen jouw lichaam en je baby alle vitamines uit de voeding goed gebruiken. Je leest hier alles over het belang van vitamine D tijdens de zwangerschap.

Wat is de functie van vitamine D als je zwanger bent?

Dit zijn de belangrijkste functies van vitamine D tijdens de zwangerschap:

  • Ondersteunt de normale groei en ontwikkeling van de botten je baby
  • Is van belang voor de samenstelling van botten en tanden van kinderen
  • Draagt bij aan de aanmaak van cellen
  • Verhoogt de calciumopname in de botten

Hoeveel extra vitamine D heb je nodig tijdens de zwangerschap?

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. De Gezondheidsraad adviseert vrouwen om tijdens de zwangerschap 10 microgram extra vitamine D per dag te slikken. Vrouwen hebben tijdens de zwangerschap extra vitamine D nodig in de vorm van een supplement.

Moet je extra veel eten tijdens de zwangerschap?

Het is belangrijk om tijdens je zwangerschap vooral de juiste voeding binnen te krijgen, omdat je baby de voedingsstoffen uit deze voeding ook binnenkrijgt. Tijdens je zwangerschap is foliumzuur ook een belangrijke vitamine. Eet bijvoorbeeld wat vaker broccoli, wat veel foliumzuur bevat, of vette vis waar veel vitamine D in zit.

Kortom: je doet er goed aan om tijdens de zwangerschap extra vitamine D te slikken. Ook is het verstandig om goed te letten op je voeding zodat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Bekijk de Zwanger Voedingswijzer om te zien welke voeding extra belangrijk is tijdens de zwangerschap en welke voeding je beter kunt vermijden.

Ontdek ons assortiment aan vitamine D supplementen.