Nu 50% korting bij DeOnlineDrogist.nl. Bekijk actie

Saffraan

Saffraan is een van de duurste specerijen ter wereld en wordt al sinds mensenheugenis voor allerlei doeleinden gebruikt. Oorspronkelijk afkomstig uit Iran, waar het traditioneel gebruikt wordt, kunnen ook wij de vruchten plukken van deze specerij. Lees in dit artikel welke eigenschappen saffraan heeft en waar het voor wordt gebruikt.

Wat is saffraan?

De aromatische specerij saffraan (Crocus sativus) is afkomstig uit Iran, waar nog steeds 80 % van de wereldwijde productie plaatsvindt. Saffraan is zo duur vanwege de korte bloeiperiode en geringe opbrengst per bloem die nog steeds handmatig verwerkt moet worden. Het wordt gewonnen uit het bovenste stukje van de bloem, de stempel. Het zogenaamde ‘rode goud’ wordt onder andere gebruikt om gerechten te kleuren en aromatiseren.

De invloed van saffraan

Saffraan ondersteunt de gemoedstoestand en draagt bij aan de geestelijke energie*. Het is goed voor postieve stemming, emotionele balans en ontspanning*.

Saffraan kopen?

Saffraan vind je in Davitamon Calmanax®. Dit is een veelzijdig product dat kan worden gebruikt voor ondersteuning tijdens emotionele periodes en bij neerslachtige momenten*. Bekijk hier Davitamon Calmanax®.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

KAG-nr. 24-0722-3021

Aanbevolen producten met saffraan