Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Vitaliteit

We willen allemaal vitaal zijn, met voldoende energie om het leven aan te kunnen. Vitaliteit is een ander woord voor levenskracht (vita = leven). Om goed te kunnen functioneren heeft ons lichaam energie nodig. Die energie halen we uit eten en drinken. Sommige vitamines en mineralen spelen hierbij een belangrijke rol: ze helpen mee om energie vrij te maken uit onze voeding.

Vitamines, mineralen en vitaliteit

Om je ‘vitaal te voelen’ heb je energie nodig. Vitamines leveren zelf geen energie, maar sommige vitamines helpen wél om energie vrij te maken uit de voeding. Voorbeelden hiervan zijn vitamine B6, B12 en vitamine C. Ook bepaalde mineralen ondersteunen je energievoorziening. Zo helpen calcium, ijzer en magnesium energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten.

Vitaal ouder worden

Je wilt natuurlijk zo gezond mogelijk oud worden. Voor een deel heb je dat zelf in de hand. Dit zijn de beste tips om vitaal te blijven:

  • Beweeg regelmatig en voldoende (minstens een half uur per dag).
  • Rook je? Probeer dan te stoppen.
  • Voorkom dat je te zwaar wordt. Heb je toch wat kilo’s te veel, probeer dan af te vallen.
  • Train je hersenen. Wie zijn hersenen goed blijft gebruiken, houdt ze in vorm. Doe daarom dingen waarbij je goed moet nadenken.
  • Beperk je alcoholgebruik.
  • Eet gezond, met voldoende vitamines en mineralen. Lukt dit niet altijd, dan kun je overwegen een vitaminesupplement te nemen, als aanvulling op je voeding.

Bij Davitamon vind je verschillende supplementen die een aanvulling kunnen vormen. Zo bevat Davitamon Cholesterol vitamine C en plantensterolen, goed voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte en ondersteunt Davitamon IJzer met B12 bij de verbetering van je ijzeropname.