Nu tot 50% korting bij Bol. Bekijk actie

Hart

Het hart is eigenlijk een pomp die bloed rondpompt. Wel 4 tot 5 liter bloed per minuut. Het bloed bevat zuurstof en voedingsstoffen die naar alle spieren en organen worden vervoerd. Het hart is ongeveer zo groot als een gebalde vuist. Dit geldt voor iedereen, want het hart groeit met het lichaam mee.

Welke hartslag is goed?

Gemiddeld is de hartslag bij een volwassene 60 tot 70 slagen per minuut. Bij inspanning of spanning neemt de hartslag toe. Bij sporten kan dit oplopen tot 180 slagen per minuut. Soms klopt het hart sneller dan normaal. Dat gebeurt bijvoorbeeld als we bewegen, of wanneer we iets spannend vinden. Dit is een normale reactie van het lichaam.

Vitamines en mineralen voor het hart

Het mineraal calcium ondersteunt de hartspier en draagt bij aan een normale hartspierfunctie. Vitamine B1 heeft een gunstige werking op het hart.

Daarnaast zorgen plantensterolen voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte en draagt vitamine C bij aan een goede conditie van de bloedvaten. Een combinatie van plantensterolen en vitamine C vind je in Davitamon Cholesterol.

 

Wil je verder lezen? Ontdek dan ook welke vitamines en mineralen een gezonde blaas bevorderen, je kunnen ondersteunen bij stress en hoe je jouw weerstand kunt verbeteren.