Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Meisje die haar tandenpoetst

Vitamine C voor je kind

Davitamon
Geplaatst op

Dat vitamine C mede voor een goede weerstand zorgt, wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat deze vitamine nog meer doet in het lichaam? Zo helpt vitamine C de tanden sterk te houden en ondersteunt het de botten en het energieniveau. Een onmisbare vitamine dus, voor jou en natuurlijk voor je opgroeiende kind. Voldoende vitamine C binnenkrijgen is belangrijk voor alle leeftijden.

Je kind en vitamine C

Vitamine C is, naast vitamine D , misschien wel de bekendste vitamine. Er zijn 13 verschillende vitamines die jij en je kind iedere dag nodig hebben.

Vitamine C in fruit

Vitamine C komt veel voor in groente en fruit. Bij de meeste kleine kinderen, maar ook bij veel tieners, is het een flinke uitdaging om ze voldoende groente te laten veel eten. Gelukkig zijn de meeste kinderen wel dol op fruit. Hoeveel vitamine C zit er eigenlijk in de favoriete fruitsoorten van kinderen? We zochten het uit en ontdekten hoeveel vitamine C er in verschillende fruitsoorten zitten.

FruitsoortPortieVitamine C% RI (80 mg)
Peer130 gram4 mg5 %
Appel120 gram6 mg8 %
Druiven125 gram6 mg8 %
Banaan100 gram8 mg10 %
Manderijn55 gram22 mg28 %

Heeft je kind vitamine C nodig?

Je kind heeft iedere dag vitamine C nodig. Varieer daarom met fruit en groente. Wist je dat er in aardappelen ook veel vitamine C zit? Vaak zijn kinderen dol op de Hollandse pot. Zet dus regelmatig een AGV-tje: Aardappels – Groente – Vlees (of een vleesvervanger) op het menu.

Voedingssupplementen met vitamine C voor kinderen<h/2>

Vitamine C is een veelzijdige vitamine die kinderen en volwassenen iedere dag nodig hebben.
Fruit op zich is geen groot leverancier van vitamine C, maar een gevarieerd voeding met onder andere fruit bevat voldoende vitamine C.
Wil je meer lezen over vitamine C? Dat kan!

Klik hier

Het is dus belangrijk voor kinderen om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen uit de dagelijkse voeding. Lukt dit niet altijd? Dan kan een voedingssupplement helpen. De uitgebalanceerde formule van Davitamon Junior 3-12 Multifruit 60 kauwtabletten is afgestemd op de specifieke behoeften van kinderen vanaf 3 jaar. Met Davitamon Junior 3-12 Multifruit 60 kauwtabletten geef je je kind een goede aanvulling op de voeding.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp