Nu 2e Davitamon gratis bij Albert Heijn. Bekijk actie

Vitamine D voor je kind

Davitamon
Geplaatst op

Als het zonnetje schijnt is alles mooier. En zelfs een beetje gezonder! Heb je er weleens bij stilgestaan dat die zonnestralen op je huid zorgen voor de aanmaak van een heel belangrijke vitamine? Het lichaam maakt namelijk onder andere uit zonlicht vitamine D aan. Bij jou, en natuurlijk bij je opgroeiende kind. Lekker buiten spelen dus en goed gevarieerd eten.

Je kind en vitamine D

Zonnestralen op de huid van je kind zorgen voor de aanmaak van een groot deel van de hoeveelheid vitamine D, die hij of zij op een dag nodig heeft. De rest haalt je kind uit de dagelijkse voeding. Voor kinderen tot 4 jaar is dat echter niet genoeg. Ook voor kinderen die niet voldoende buiten komen, hun huid bedekken of een donkere of getinte huid hebben, geldt een officieel advies van de Gezondheidsraad.

Waarom heeft je kind vitamine D nodig?

Dit advies wordt gegeven, omdat vitamine D een rol speelt bij de botaanmaak van kinderen. Vitamine D heeft nog veel meer functies in het lichaam.

Heeft je kind vitamine D nodig?

Ja, alle kinderen tot 4 jaar hebben het hele jaar door iedere dag extra vitamine D nodig. Geef je kind 10 microgram per dag. Kinderen die niet voldoende buiten zijn (minder dan een kwartier per dag tussen 11 en 15 uur), hun huid bedekken of een donkere of getinte huidskleur hebben, krijgen het advies om ook na hun 4e verjaardag door te gaan met vitamine D.

Handig overzicht: vitamine D bij kinderen

Je kind haalt vitamine D vooral uit vis en halvarine of margarine. Daarom staan deze voedingsmiddelen vermeld in het overzicht. Vitamine D komt in kleinere hoeveelheden voor in andere producten. Gevarieerd eten is dan ook heel belangrijk.

Voedingssupplementen met vitamine D voor kinderen

Als je kind extra vitamine D nodig heeft, heb je keuze uit verschillende vitamine D supplementen. Je kunt een tabletje met vitamine D geven of druppeltjes. In Davitamon junior zit ook voldoende vitamine D. Een multivitamine kun je geven ter aanvulling op de dagelijkse voeding.

Kinderen hebben tot hun 4e verjaardag extra vitamine D nodig. Kinderen die niet voldoende buiten komen, hun huid bedekken als ze buiten zijn of een donkere of getinte huid hebben, kunnen na hun 4e verjaardag beter doorgaan met het nemen van een supplement met vitamine D. Lees hier meer over vitamine D in de verschillende levensfasen.

Vitamine D smelttabletjes

Davitamon vitamine D voor kinderen 50 smelttabletjes is een voedingssupplement speciaal voor kinderen. De smelttabletjes bevatten precies de aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D.

Bekijk Davitamon Vitamine D voor kinderen – 50 smelttabletjes

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp