Kaas en ei tijdens de zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal kazen en producten met ei, die je beter kunt laten staan. Maar waarom en wat mag je dan wel eten? Hieronder bespreken we welke kaassoorten en producten met ei, je wel mag eten.

Kaas en zwangerschap

Het kan natuurlijk zijn dat je een echte kaaskop bent. Maar toch moet je opletten met bepaalde kazen. Sommige zachte en harde kazen zijn gemaakt van rauwe melk. Dit staat op het etiket vermeld met ‘au lait cru’ of ‘gemaakt van rauwe melk’. Deze kazen kunnen namelijk bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn. Mozzarella is ook een rauwe kaas, maar deze is voldoende verhit, waardoor je het wel mag eten tijdens de zwangerschap. Verder mag je ook gewoon harde kazen en feta eten. Een lekkere salade met feta is natuurlijk altijd goed. Of een snack met mozzarella en tomaat. Ook de Hollandse boterham met kaas eet je gewoon tijdens je zwangerschap.

Davitamon Compleet Mama helpt je om dagelijks de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen. Daarmee ondersteun je jouw eigen gezondheid en de ontwikkeling van je baby.

Lees wat je verder wel en niet kunt eten aan bijvoorbeeld vlees en vis, kruiden en vegetarisch als je zwanger bent. Ook leggen wij je uit waar je over het algemeen op moet letten bij je voeding tijdens je zwangerschap.

Eieren en zwangerschap

Voor eieren geldt hetzelfde als voor sommige andere voedingsproducten. Eieren kun je prima eten tijdens je zwangerschap zolang het niet rauw is. Helaas houdt dat dus wel in dat je zelfgemaakte tiramisu of chocolademousse beter kunt vermijden. Dit maak je namelijk met rauwe eieren. Wat je dus wel mag eten tijdens je zwangerschap zijn gevulde eieren op feestjes en als avondeten is een gezonde quiche ook erg lekker. De reden dat je deze recepten wel mag eten, is omdat de eieren hier gekookt of gebakken zijn.

Zolang je gevarieerd eet en volgens de Schijf van Vijf, krijg je voldoende voedingsstoffen binnen die jij en je kindje nodig hebben. Met de juiste recepten kun je, ook als je zwanger bent, nog lekker eten.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Tijdens je zwangerschap wil je natuurlijk lekker en gezond blijven eten. Sommige dingen kun je echter beter laten staan. Benieuwd wat je beter niet kunt eten als je zwanger bent? Download dan onze Zwanger Voedingsadvieskaart.

Downloaden

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp