Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Feta tijdens de zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Feta is een van oorsprong Griekse kaas. De kaas wordt gemaakt van schapenmelk, waaraan soms een beetje geitenmelk is toegevoegd. Goed nieuws voor alle zwangere vrouwen die dol
zijn op deze witte kaas: de basis is altijd gepasteuriseerde melk. Daarom kun je gerust feta eten tijdens de zwangerschap.

Mag je feta als je zwanger bent?

Stel je voor, je bent tijdens je zwangerschap op een lokaal marktje op het zonovergoten Kreta en je hebt vreselijk veel zin in een stukje feta. Geen probleem, dat kun je gerust opeten. De schapenmelk (en soms een beetje geitenmelk) die wordt gebruikt in de originele Griekse feta wordt gepasteuriseerd. Mocht je toch twijfelen, en meteen je Grieks willen oefenen, vraag dan of de kaas van gepasteuriseerde melk is gemaakt. In het Grieks:‘tyrí apó pasterioméno gála’ (tierie apo pasteriomeno gala)? Let wel op, want krijg je als antwoord ‘nè’, dan bedoelt een Griek ‘ja’.

Listeria bacterie

Is de feta wel van rauwe melk gemaakt dan kun je de kaas beter niet eten. In rauwe melk kan de listeria bacterie namelijk voorkomen. Deze bacterie kan schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Goed om te weten: als je rauwmelkse kaas verhit wordt (boven de 85 graden) zijn de bacteriën onschadelijk gemaakt en kun je deze wel eten. Dus een Mediterrane stoofschotel met tomatensaus, olijven, ei en feta kan gelukkig altijd! Lees meer over kaas en ei tijdens de zwangerschap.

Feta, witte en Mediterrane kaas

Griekse feta kun je gerust eten tijdens de zwangerschap, zolang de kaas maar is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Ook de varianten op feta die gemaakt zijn van gepasteuriseerde koemelk (witte kaas en Mediterrane kaas) kun je gerust eten als je zwanger bent.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

We weten hoe verwarrend het is om te weten of je iets nou wel of beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap. Daarom hebben we deze handige Davitamon Zwanger
Voedingsadvieskaart. In de Davitamon Voedingsadvieskaart vind je een overzicht van producten welke je beter niet óf niet teveel kan eten tijdens je zwangerschap.
Download hier de kaar.

Mediterrane voeding tijdens de zwangerschap

Davitamon Mama Compleet Visolie

In landen zoals Griekenland eten mensen veel peulvruchten, olijfolie, groente en fruit. Ook vis wordt in deze landen veel gegeten, daarin zit het belangrijke visvetzuur DHA. Speciaal voor vrouwen die zwanger zijn worden in Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie vitamines, mineralen en visolie gecombineerd in één capsule per dag. De samenstelling is zorgvuldig geselecteerd en bevat naast vitamines en mineralen extra foliumzuur, vitamine D3 en omega-3 vetzuur DHA.

Shop Davitamon Mama Compleet Visolie

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp