Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Crème fraîche tijdens de zwangerschap

Davitamon
Geplaatst op

Als je zwanger bent, kun je niet zomaar alle voedingsmiddelen eten. Sommige kaassoorten bijvoorbeeld kun je beter laten staan. Geldt dit ook voor crème fraîche? Wij zochten het voor je uit!

Mag je crème fraîche tijdens de zwangerschap?

Goed nieuws! Als je zwanger bent mag je gewoon crème fraîche eten. Geniet dus van alle gerechten waarin dit is verwerkt. Inspiratietip: wat dacht je van gekarameliseerde peer met kaneel , honing en crème fraîche?

Listeriabacterie

In sommige voedingsmiddelen kan de listeriabacterie voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor kazen die gemaakt zijn van rauwe melk of producten die lang houdbaar zijn, zoals
gerookte zalm . De kans op een besmetting met deze bacterie is klein, maar de gevolgen kunnen wel heftig zijn.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Wat mag je wel en wat mag je niet eten? Het lijkt duidelijk, maar soms slaat de twijfel opeens toe. Bij Davitamon begrijpen wij dat. Daarom hebben wij in samenwerking met onze voedingsdeskundige een handige voedingsadvieskaart gemaakt. Daarop staat precies waar je op moet letten nu je zwanger bent.
Downloaden

Crème fraîche is niet gemaakt van rauwe melk en kun je dus met een gerust hart eten tijdens de zwangerschap. Wel een puntje van aandacht: crème fraîche bevat veel vet en dus veel energie. Geniet er lekker van, maar eet het niet te vaak.

Aanvulling op je voeding

Als je zwanger bent, ben je meer met je dagelijkse voeding bezig. En dat is maar goed ook, want het is nu juist belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen via je dagelijkse voeding.

Mama is een complete aanvulling op je voeding, speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder en draagt bij aan de ontwikkeling van jouw baby .

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp