Nu 1+1 gratis bij Trekpleister. Bekijk actie

Honing en zwanger: Mag je het?

Davitamon
Geplaatst op

Als je zwanger bent, kun je sommige producten beter niet eten. Mag je in je verse muntthee een lepeltje honing doen als je zwanger bent? Of staat honing op de lijst met verboden voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap? Wij leggen uit hoe het zit!

Mag je honing als je zwanger bent?

Ja! Tijdens je zwangerschap mag je honing. Lekker op je brood, door de muesli of granola of in je thee.

bacterie clostridium

We snappen waarom je misschien denkt dat je geen honing mag tijdens de zwangerschap. In honing kan namelijk de clostridium botulinum bacterie voorkomen. Daarom mogen baby’s tot hun eerste verjaardag geen honing. Ze kunnen ziek worden van de sporen van die bacterie.
Goed nieuws voor alle aanstaande moeders die van honing houden: de bacterie veroorzaakt geen infectie, zoals de listeria bacterie dat wel kan doen. Ook als je borstvoeding geeft, kun je gerust honing eten. Iedereen die ouder is dan 1 jaar kan veilig genieten van honing!

Honing en suiker

Honing mag dus tijdens zwangerschap. Maar let wel op: in honing zit veel suiker. Natuurlijk of niet, suiker is suiker. Als je veel honing eet krijg je ongemerkt veel energie binnen.

Is honing tijdens de zwangerschap goed voor je?

Is honing goed voor je tijdens de zwangerschap? Honing is een lekkere, zoete smaakmaker. Geniet er af en toe van, maar het is niet aan te raden om er extra veel van te nemen als je zwanger bent. De calorieën die erin zitten haal je liever uit lekkere pure, gezonde basisvoedingsmiddelen , zoals groente en fruit.

Tip: dol op honing in je thee? Je kunt de honing ook eens vervangen door een paar plakjes verse gember. Verse gember mag als je zwanger bent!

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Wat mag je niet eten tijdens de zwangerschap? Soms denk je het te weten en is het advies toch anders. We hebben het voor je op een rij gezet op deze voedingsadvieskaart. Dan hoef je je je daarover tenminste geen zorgen meer te maken.
Downloaden

Je kunt gerust honing eten als je zwanger bent. Knijp geen flessen leeg in je muntthee, want dit zoete goedje bevat ongemerkt wel veel energie.

Als je zwanger bent, verdient je dagelijkse voeding extra aandacht. Sommige voedingsmiddelen kun je beter laten staan tijdens de zwangerschap, maar er is ook veel dat je juist wél nodig hebt. Een gevarieerde gezonde voeding is de basis tijdens je zwangerschap. Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder en draagt bij aan de ontwikkeling van je baby . Foliumzuur is goed voor de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Davitamon Compleet Mama is een combinatie van vitamines en mineralen en bevat onder andere extra foliumzuur en vitamine D3. Tijdens de zwangerschap is foliumzuur belangrijk. Daarnaast is vitamine D tijdens de zwangerschap een belangrijke vitamine.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp