Nu hoge korting bij Bol. Bekijk actie

Kaneelstokjes

Kaneel en zwanger: Mag je het?

Davitamon
Geplaatst op

De geur van verse appeltaart, wie wordt daar nou niet blij van? Wist je dat het vooral kaneel is die de taart de typische geur geeft? Mag je kaneel eten als je je zwanger bent en hoeveel is veilig? Tijd voor duidelijkheid!

Mag je kaneel als je zwanger bent?

Even wat theorie: In kruiden zitten aromastoffen (allylalkoxybenzenen met een moeilijk woord). Die stoffen geven een kruid de typische geur en smaak. Uit onderzoek blijkt dat als je van sommige van deze stoffen een heel hoge dosering binnenkrijgt, dit mogelijk schadelijk is. Dat geldt ook voor kaneel en de aromastof die daarin zit. Geen reden voor paniek! Je kunt gerust kaneel nemen als je zwanger bent. Zorg er alleen voor dat je geen extreme hoeveelheden in je eten doet of heel veel voedingsmiddelen met kaneel neemt.

Andere kruiden tijdens de zwangerschap

Naast kaneel kun je ook beter niet te veel anijs, dragon, venkel, basilicum, piment, nootmuskaat, foelie en peper nemen. Ook in deze kruiden zitten stoffen die in extreme hoeveelheden niet goed voor je zijn. Als je varieert met kruiden loop je geen enkel risico. Je kunt ook kiezen voor kruiden zoals paprikapoeder, peterselie, kervel, bieslook, koriander, rozemarijn, oregano en komijn. In deze kruiden komen deze mogelijk schadelijke stoffen namelijk niet voor. Lees meer over kruiden tijdens de zwangerschap

Wat is een veilige hoeveelheid kaneel tijdens de zwangerschap?

Er is geen veilige hoeveelheid kaneel vastgesteld. Als je gevarieerd eet loop je geen risico. Het is wel verstandig om te letten op voedingsmiddelen waar veel kaneel in zit. Dat zijn:    Kaneelthee, koekjes en gebak met veel kaneel, zoals appeltaart, kaneelbiscuit, speculaas, ontbijtkoek en pepernoten of appelmoes met kaneel.

Je kunt deze producten gerust eten als je zwanger bent, maar neem er gewoon niet teveel van. En voeg je zelf kaneel toe? Bijvoorbeeld aan ‘overnight oats’ of een lekker dessert? Gebruik dan de kleine gaatjes van het potje kaneel, zodat je niet teveel gebruikt.

De Zwanger Voedingsadvieskaart

Best lastig om te weten wat je wel en niet mag eten nu je zwanger bent. Onze zwanger voedingsadvieskaart hebben we speciaal voor jou gemaakt om het je wat makkelijker te maken.

Downloaden

Kaneel bevat, net als sommige andere kruiden, aromastoffen. Die stoffen kunnen schadelijk zijn, maar alleen als je er heel veel van binnenkrijgt. Neem dus gerust af en toe een plakje ontbijtkoek of een stukje appeltaart. Als je niet overdrijft is er helemaal niets aan de hand en mag je kaneel tijdens de zwangerschap.

Als je zwanger bent denk je misschien opeens veel beter na over je voeding. Sommige voedingsmiddelen kun je nu beter laten staan, maar er is ook veel wat je juist wél nodig hebt. Een gevarieerde gezonde voeding is de basis tijdens je zwangerschap. Davitamon Compleet Mama is een complete aanvulling op je voeding en speciaal afgestemd op de behoefte van jouw lichaam als aanstaande moeder en draagt bij aan de ontwikkeling van je baby . Foliumzuur is goed voor de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Davitamon Compleet Mama is een combinatie van vitamines en mineralen en bevat onder andere extra foliumzuur en vitamine D3. Tijdens de zwangerschap is foliumzuur belangrijk. Daarnaast is vitamine D tijdens de zwangerschap een belangrijke vitamine.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp