Nu 2e Davitamon gratis bij Albert Heijn. Bekijk actie

Vul je voorraadkast voor een gezonde maaltijd

Davitamon
Geplaatst op

Vul je voorraadkast voor een gezonde maaltijd

Veel ouders van jonge kinderen hebben weinig tijd en veel te doen. Boodschappen halen lukt daardoor niet altijd. Ook moeten steeds meer mensen door de stijgende prijzen op hun budget letten. Met deze 7 tips voor een goed gevulde voorraadkast sla je 2 vliegen in 1 klap.

Tip 1: Geconserveerde groente
Groente uit de diepvries, een blik of pot bevat minstens net zoveel vitamines en mineralen als verse groente. Je hoeft dus heus niet elke dag verse groente voor je peuter te koken. Bij groente uit blik of pot is het wel goed om op de hoeveelheid zout en soms suiker te letten vanwege het conserveren.

Tip 2: Populaire peulvruchten
Peulvruchten zijn een populair product in de voorraadkast. Peulvruchten uit blik of pot zijn lang houdbaar en belangrijker nog ze zijn een bron van eiwitten. Bovendien kun je volop variëren met peulvruchten. Ze zijn lekker in een salade, een Mexicaans gerecht, een curry én om gewoon los te eten. Maak je regelmatig een maaltijd met peulvruchten? Dan krijgt je peuter naast eiwitten ook nog eens ijzer en vitamine B1 binnen.

Tip 3: Blije bietjes
De meeste jonge kinderen worden blij van bietjes, omdat ze van nature een wat zoetere smaak hebben. Bietjes kun je vacuümverpakt kopen en zijn daardoor goed te bewaren. Je kunt bietjes op verschillende manieren aan je peuter geven: als warme maaltijd, in partjes met een beetje smeuïge (geiten)kaas (ook altijd handig om te hebben) of gewoon los als verantwoord tussendoortje.

Tip 4: Stralende snoetenpoetsers
Kun jij je nog een leven zonder snoetenpoetsers voorstellen? Hoe vaak hebben ze na het eten al niet gezorgd voor een stralende toet bij je peuter. Je kunt gewoon nooit genoeg snoetenpoetsers in huis hebben. Zie je een mooie aanbieding bij de supermarkt? Twijfel dan geen moment en sla je slag.

Tip 5: Volop vezels

Zilvervliesrijst, volkorenpasta, volkorencrackers, volkorensoepstengels, volkorenrijstwafels, een beetje voorraadkast staat er vol mee. Deze producten zijn beter dan de naturelvarianten, omdat ze niet alleen meer vezels maar ook meer b-vitamines en ijzer bevatten. En wist je dat kindjes vanaf 1 jaar 8 mg ijzer nodig hebben, omdat dit bijdraagt tot een normale cognitieve ontwikkeling?

Tip 6: Beleg bewaren

Bij broodbeleg denk je misschien al snel aan kaas en vleeswaren. Maar je doet je peuter vast ook een plezier met af en toe een broodje 100% pindakaas, appelstroop of chocoladepasta. Dit kun je prima bewaren, dus zorg ervoor dat je altijd een flinke voorraad hebt.

Tip 7: Binnen budget

Met de stijgende prijzen is het een hele uitdaging om binnen het boodschappenbudget te blijven. Zie je een mooie aanbieding? Haast je dan naar de supermarkt (ook al heb je weinig tijd) en sla ruimschoots in. Er past meer in je voorraadkast, dan je denkt.
Heb je het gevoel dat je peuter naast de voeding iets extra’s kan gebruiken? Bekijk dan hier de vloeibare vitamines van Davitamon voor kinderen vanaf 1 jaar.

Meer gerelateerde artikelen per onderwerp